EXCLUSIV. Ce se întâmplă azi cu Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan în accidentul din Apuseni. În ce stare se află după 11 operații complicate

Alexandra Andrei 17.06.2020, 13:53

Impact.ro i-a dat de urmă copilotului Răzvan Petrescu, cel care a suferit cele mai grave răni în urma tragediei aviatice din 2014, în care Adrian Iovan și Aura Ion și-au pierdut viața. Acum, tânărul s-a întors la manșă, s-a căsătorit și a devenit pilot de linie.

Ce face azi Răvzan Petrescu, după tragedia din Apuseni în care Adrian Iovan și Aura Ion și-au pierdut viața

În urmă cu șase ani, o tragedie îngrozea România. Un avion de mici dimensiuni, care se îndrepta se Oradea, se prăbușea în munții Apuseni, din cauza condițiilor climatice extrem de dificile. La bordul aeronavei se aflau 6 medici și doi piloți, aflați într-o misiune de prelevare de organe, în vederea efectuării mai multor transplanturi. A durat șase ore până ca autoritățile să afle coordonatele avionului prabușit, iar echipajul a fost găsit, într-un final, de localnici ai satelor din apropiere. În urma dezastrului aviatic, pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aura Ion și-au pierdut viața. Medicii Valentin Calu, Sorin Ianceu și Cătălin Pivniceru au suferit răni grave, iar chirurgul Radu Zamfir a fost singurul care a reușit să scape cu răni ușoare, el fiind și cel care a acordat primul ajutorul celorlalți. Cel mai grav rănit a fost copilotul Răzvan Petrescu. În urma impactului, picioarele sale au fost zdrobite și a scăpat cu viață datorită eforturilor imense ale lui Radu Zamfir.

Răzvan Petrescu a revenit la manșă și s-a căsătorit
Răzvan Petrescu a revenit la manșă și s-a căsătorit

S-a însurat și a devenit pilot de linie!

Au trecut șase ani de la tragedia cu pricina, iar cei aflați în avioneta groazei mărturisesc cu mâna pe inimă că experiența terifiantă i-a marcat pentru totdeauna. Din punct de vedere medical, tot Răzvan Petrescu a fost cel mai afectat, el având nevoie de aproape două luni de spitalizare. De atunci și până în prezent, el a trecut prin 11 operații și sute de ore de recuperare. Practic, pentru a-și putea recupera mobilitatea picioarelor, el a fost nevoit să învețe să meargă din nou. La aproape cinci ani de când a dispărut din peisajul public, impact.ro a aflat ce face și cu ce se mai ocupă tânărul, astăzi în vârstă de 30 de ani. Răzvan Petrescu a reușit să se întoarcă la manșă și este instructor la Școala Superioară de Aviație. De asemenea, el a reșit să își ia licența și lucrează ca pilot de linie. Răzvan Petrescu s-a și căsătorit cu iubita lui din adolescență, Maria, și au reușit să își cumpere împreună un apartament.

Anchetat de procurori!

Conform surselor impact.ro, procurorii încă investighează anumite aspecte din dosarul Tragediei aviatice din Apuseni, desi vinovat a fost declarat Adrian Iovan. Astfel, copilotul Răzvan Petrescu și Școala Superioară de Aviație Civilă ar fi anchetați pentru falsuri din documentația aeronavei BN2, întrucât, la momentul producerii accidentului, aceasta nu ar fi avut verificările tehnice obligatorii pentru desfășurarea misiunii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...