Exclusiv: Aniversare în lacrimi pentru Marius Țeicu. Artistul nu poate trece peste moartea fiicei sale: “Copilul trebuie să își îngroape părinții, nu invers”

Alexandra Andrei 10.05.2020, 20:46

Marele artist împlinește 75 de ani, însă ziua a fost una tristă, scăldată în lacrimi. Motivul? Se topește de dorul fiicei sale!

Aniversare în lacrimi pentru Marius Țeicu

Anul 2017 a fost unul extrem de greu pentru Marius Țeicu, acesta fiind printre cele mai îndrăgite personalități din România. Fiica maestrului, Patricia, și-a dat ultima suflare pe un pat de spital, de la spitalul Fundeni, la numai 41 de ani, după o luptă grea cu o boală necruțătoare, leucemia.

Cu câteva luni înainte să moară, Patricia anunța că a fost declarată vindecată și că a mai primit o a doua șansă la viață. Fiica lui Marius Țeicu își dorea să se bucure din nou de viață și avea un singur vis, să își vadă copiii mari. Boala a revenit, însă, mult mai agresivă, iar Patricia nu a mai avut puterea să lupte.

Exclusiv Aniversare în lacrimi pentru Marius Țeicu. Artistul nu poate trece peste moartea fiicei sale “Copilul trebuie să își îngroape părinții, nu invers”
Patricia, fiica lui Marius Țeicu, a decedat la doar 41 de ani, lăsând în urmă o suferință imensă

Artistul nu poate trece peste moartea fiicei sale: “Copilul trebuie să își îngroape părinții, nu invers”

În acești doi ani crânceni, Marius Țeicu i-a fost aproape fiicei sale și a ajutat-o din toate punctele de vedere. Ca orice tată, ar fi dat tot ceea ce are pentru a-și salva unicul copil. Artistul a trebuit să se mobilizeze repede și să își ascundă durerea, pentru a fi alături de cei doi copii ai Patriciei, în vârstă de 8 și 10 ani.

“Am o mare responsabilitate față de ei, îi iubesc enorm și trebuie să le fiu aproape lor și ginerelui meu. Este groaznic, sunt debusolat, este cel mai greu moment al vieții mele”, mărturisea, pe atunci, artistul.

Astăzi, marele maestru al muzicii românești a împlinit 75 de ani și impact.ro a aflat cum s-a desfășurat aniversarea lui. În fiecare an, Marius Țeicu a organizat petreceri de pomină, cu zeci de invitați. De când a murit fiica sa, Patricia, artistul nu a mai dorit să își serbeze ziua de naștere. Fiecare aniversare îi amintește că el mai trăiește, iar fiica lui nu: “Cursul vieții este altul. Copilul trebuie să își îngroape părinții, nu invers”, repetă obsesiv Marius Țeicu.

Acesta mai are un motiv de tristețe. Din cauza pandemiei de coronavirus, compozitorul nu și-a mai văzut nepoții de aproape două luni și se topește de dorul tot. Tot din pricina stării de urgență, el și soția lui nu au putut merge în toată această perioadă la cimitir, pentru a aprinde o lumânare fiicei lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...