Evenimentul planetar care poate avea loc în această vară. Bill Gates a făcut anunțul, depinde doar de vaccin

Ana Anitoiu, Gabriel Peneș 27.01.2021, 14:57
Evenimentul planetar care poate avea loc în această vară. Bill Gates a făcut anunțul, depinde doar de vaccin

Un eveniment planetar poate avea loc în această vară. Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut anunțul și a precizat că organizarea acestuia depinde doar de progresul ce va fi făcut în privința campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 ce se află în desfășurare la nivel mondial.

Bill Gates, despre evenimentul planetar ce poate avea loc la vară

Potrivit miliardarului Bill Gates, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor putea avea loc în vara acestui an, în cazul în care campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului vor progresa suficient de mult, în timp util.

“Cred că în următoarele luni va trebui să urmărim progresul pe care îl înregistrăm. Însă cred că încă este posibilă competiţia (Jocurile Olimpice de la Tokyo, n.r.), dacă lucrurile vor merge bine. Dacă lucrurile nu vor merge bine, ar fi neplăcut, dar noi facem tot ce putem pentru ca vaccinurile să fie aprobate şi să ajungă la toată lumea”, a spus Bill Gates, într-un interviu pentru Kyodo News.

Evenimentul planetar care poate avea loc in aceasta vara. Bill Gates a facut anuntul, depinde doar de vaccin
Bill Gates

Pandemia de coronavirus a amânat evenimentul, în 2020

În anul 2020, Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo, ce ar fi trebuit să se desfășoare în vară, au fost anulate, din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus. În ciuda optimismului miliardarului Bill Gates, în Japonia, ce se află parțial în stare de urgență, multe persoane sunt sceptice în privința organizării acestor evenimente.

Bill Gates şi soţia sa, cu care s-a căsătorit în anul 1994, conduc Fundaţia Bill & Melinda Gates. Aceasta a contribuit cu finanțări pentru a fi făcute cercetări și pentru a fi dezvoltate și distribuite tratamente împotriva coronavirusului.

Bill Gates, mesaj după ce s-a vaccinat anti-Covid-19

Miliardarul Bill Gates s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, la finalul lunii ianuarie. Fondatorul Microsoft și-a făcut o fotografie pe care apoi a publicat-o pe Instagram. Miliardarul n-a uitat să le mulțumească tuturor persoanelor care au contribuit pentru a fi făcut disponibil un astfel de ser de imunizare.

”Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul anti-COVID-19. Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat. Mulțumim tuturor oamenilor de știință, participanților la studii, autorităților de reglementare și lucrătorilor din domeniul asistenței medicale de primă linie care ne-au adus în acest punct.”, a scris Bill Gates pe contul său de Instagram.

Bill Gates, despre vaccinarea anti-Covid-19

În toamna anului trecut, Bill Gates spunea, referitor la vaccinarea anti-Covid-19, că, cel mai probabil, țările din toată lumea vor dori să primească vaccinuri împotriva coronavirusului ce au fost produse în SUA, Regatul Unit sau Uniunea Europeană, unde există ”reguli bine puse la punct”. Fondatorul Microsoft a mai spus că țările mai puțin dezvoltate ar putea fi în situația de a trebui să se mulțumească cu un ser mai puțin eficient, provenit din Rusia sau China.

”În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie”, a spus atunci Bill Gates.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...