Eveniment mai puțin obișnuit care a avut loc în timpul unei aterizări în Etiopia. Întâmplarea cel puțin ciudată care se putea sfârși cu o tragedie

Ana Anitoiu 20.08.2022, 19:44
Eveniment mai puțin obișnuit care a avut loc în timpul unei aterizări în Etiopia. Întâmplarea cel puțin ciudată care se putea sfârși cu o tragedie

Un eveniment mai puțin obișnuit a avut loc în timpul unei aterizări în Etiopia. Întâmplarea cel puțin ciudată se putea sfârși cu o tragedie. Un specialist în aviație a explicat care ar fi fost cauza din spatele producerii acestui incident.

Ce eveniment a avut loc în timpul unei aterizări în Etiopia

Un avion Boeing 737-800 Ethiopian Airlines, care zbura pe ruta Khartoum, Sudan – Addis Abeba, Etiopia, a ratat aterizarea, luni, 15 august. Aeronava se afla la o altitudine de peste 11.000 de metri, cu pilot automat, când nu a reușit să aterizeze pe Aeroportul Internațional Addis Abeba Bole.

Controlul traficului aerian nu a putut lua legătura cu echipajul aeronavei, deși a făcut mai multe încercări. A fost declanșată o alarmă când avionul a depășit pista de aterizare și a continuat zborul dincolo de traseul ce a fost stabilit.

Eveniment mai putin obisnuit care a avut loc in timpul unei aterizari in Etiopia
Eveniment mai putin obisnuit, in timpul unei aterizari in Etiopia. Foto: unsplash.com

Ethiopian Airlines a promis „măsuri corective”. Care ar fi fost cauza incidentului

Ulterior, avionul Boeing 737-800 Ethiopian Airlines a început să coboare. În cele din urmă, aeronava a aterizat în siguranță la Aeroportul Internațional Addis Abeba Bole, dar a înregistrat o întârziere de aproximativ 25 de minute.

„Am primit un raport care indică numărul zborului etiopian ET343, pe ruta Khartoum către Addis Abeba, că a pierdut temporar comunicarea cu Addis Abeba Air Traffic Control pe 15 august 2022.

Zborul a aterizat ulterior în siguranță, după ce comunicarea a fost restabilită. Echipajul în cauză a fost scos din operațiune în așteptarea unei investigații suplimentare. Se vor lua măsuri corective adecvate pe baza rezultatului investigației. Siguranța a fost întotdeauna și va continua să fie prima noastră prioritate”, a transmis, vineri, Ethiopian Airlines.

Conform site-ul de știri din aviația comercială, Aviation Herald, aterizarea avionului a fost ratată pentru că cei doi piloți care se aflau în aeronavă ar fi adormit în timpul zborului.

Un specialist în aviație, Alex Macheras, a spus că acest incident este „profund îngrijorător” și a precizat că oboseala piloților nu este nimic nou și continuă să reprezinte una dintre cele mai importante amenințări la adresa siguranței aeriene la nivel internațional.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...