Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Ce schimbări apar în programă. Anunț de la ministrul Educației

Nicu Stan, Gabriel Peneș 05.02.2021, 14:39
Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Ce schimbări apar în programă. Anunț de la ministrul Educației

Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Ce schimbări apar în programă. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Ce se întâmplă, vedeți în articolul de mai jos.

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre Bacalaureat și Evaluare Națională 2021. Ce se întâmplă cu examenele naționale

Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021. Ce schimbări apar în programă. Anunț de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Programa pentru examenele naționale din 2021, Evaluare Națională și Bacalaureat, a fost modificată. Programa a fost adaptată ținându-se cont de faptul că semestrul I s-a desfășurat în bună parte online și există unele goluri în predarea materiei.

Schimbari la examenele nationale de anul acesta
Schimbari la examenele nationale de anul acesta

Materia se adaptează realității

Astfel, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunțat astăzi că a semnat un ordin de ministru pentru ”adaptarea la realităţi” a programelor pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Naţională de anul acesta.

Ordinul de ministru urmează să fie publicat în Monitorul Oficial chiar vineri, în ziua emiterii lui.

Modelele de subiecte, publice din 22 februarie

Demersul a fost făcut după ce după ce unele voci din spațiul public, în special din partea asociațiilor de elevi, cereau ca materia de examen să fie făcută mai suplă și să fie scoase unele capitole.

În plus, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele de antrenament, adică modelele de subiecte, pentru examenele naționale vor fi făcute publice începând cu data de 22 februarie.

Anunțul lui Sorin Câmpeanu

Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare. Această adaptare s-a făcut cu atenție deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online (lunile noiembrie – februarie), acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen.

Tematica de examen cuprinde până la patru ani de materie și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat, în funcție de specificul disciplinei”, a spus ministrul educației, precizând că adaptarea programei s-a făcut ținând cont inclusiv de materia care a fost predată în timpul școlii online în anul școlar precedent.

Se vor face și simulări pentru examenele Naționale

Elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională vor avea o tematică adaptată și din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a, și din semestrul al II-lea al clasei a VII-a”, a exemplificat Sorin Cîmpeanu.

În plus, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a informat că vor exista ”cu siguranță” simulări pentru Evaluarea Națională 2021 și Bacalaureat 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI