REACȚIE EXCLUSIVĂ

Evaluarea Miniștrilor din coaliție cerută de Florin Cîțu. USR: „Asta este o acțiune ca să atragă atenția asupra lui”

Gabriela del Pupo 21.03.2022, 12:49
Evaluarea Miniștrilor din coaliție cerută de Florin Cîțu. USR: „Asta este o acțiune ca să atragă atenția asupra lui”

Florin Cîțu spune că evaluarea miniștrilor este normală chiar la scurt timp după formarea coaliției de guvernare. Opoziția crede că este doar un mod de a atrage atenția și în acest moment nu se pune problema unor remanieri. Implementarea PNRR și reformele ar fi principalul criteriu de evaluare dar în timp ce PNL critică miniștrii Sănătății, Finanțelor sau Transporturi, PSD crede că modul în care Virgil Popescu a gestionat criza în energie nu este satisfăcător.

„Cred că cele mai mari probleme în Guvern sunt legate tocmai de un ministru PNL, domul Virgil Popescu”

Până la finalul zilei vom afla dacă Guvernul va continua în formula actuală sau anumiți miniștrii vor fi remaniați. Cei vizați de declarații publice sunt miniștrii PSD dar și ministrul Energiei își vede poziția amenințată. Claudiu Năsui spune că această evaluare nu va duce la schimbări și este doar un gest de imagine al liderului PNL.

E stilul domnului Cîțu să fie preocupat de aceste lucruri, cred că cele mai mari probleme în Guvern sunt legate tocmai de un ministru PNL, domul Virgil Popescu, care este de peste 2 ani ministru al Energiei și încă nu a venit cu o lege care să deblocheze exploatarea gazelor în Marea Neagră, ba dimpotrivă, pare că toate acțiunile o blochează și mai rău, dacă ar fi un top al incompetenței ministeriale acela ar fi ocupat în secunda aceasta de un ministru PNL.

Ce e cel mai important acum nu sunt genul acesta de certuri politice artificiale pe care le tot inventează Florin Cîțu ca să atragă atenția asupra lui, pentru că asta face, ci cum reușim să combatem inflația, mai ales și cum reușim să trecem cu bine peste efectele economice ale războiului care e la granița noastră.

Aș vrea să îl văd pe Florin Cîțu vorbind despre măsuri economice concrete nu despre evaluările pe care și le face el ca să atragă atenția. Repet, asta este o acțiune ca să atragă atenția asupra lui. El simte că este irelevant pentru că oricum nu conduce el PNL-ul ci Klaus Iohannis și România e condusă acum de Klaus Iohannis și de Marcel Ciolacu.

Chiar și premierul Ciucă a spus că nu se gândește la nici o remaniere și PSD-ul la fel, așa că va rămâne el cu discursul lui despre remanieri. Cel mai important pentru români este dacă guvernul asta va face ceva pentru a rezolva problemele țării.” a declarat în exclusivitate pentru impact.ro deputatul USR Claudiu Năsui.

Ministrii guvernului Ciuca au primit avize pozitive de la cele doua comisii parlamentare

„Sunt unele lucruri care nu presupun șantiere mari de investiții”

Din cauza crizei economice dar și din întârzierea proiectelor multe din investițiile realizate cu fonduri din PNRR ar putea fi amânate. Însă reformele sau schimbări de legislație care ar aduce bani la buget sunt realizabile în perioada următoare și ar fi susținute chiar și de opoziție.

Guvernul acesta din păcate ia fix măsurile inverse față de ceea ce ar trebui să facă, în loc să încurajăm producția și investițiile le descurajăm, le punem capac. PNRR-ul presupune un anumit set de reforme, de lucruri care ar putea fi trecute prin Ordonanță de Urgență sau chiar proiect de lege prin parlament și pe care noi îl vom susține. Și unele dintre cele mai importante și care ar aduce bani la buget de exemplu, și sunt prinse în PNRR, desființarea pensiilor speciale. Sunt unele lucruri care nu presupun șantiere mari de investiții. Practic statul român este incapabil să facă acest gen de proiecte, soluția este măcar să îi lase pe privați să o facă.

Numai în energie electrică și gaz, statul nu numai că nu a făcut investiții și a folosit companiile de stat ca și pușculițe prin care taxa populația după care își lua banii din dividente dar a blocat chiar și investițiile private care s-ar fi putut întâmpla pe această piață. și prin Ordonanța de Urgență care a fost dată vinerea trecută, crea nu a fost încă publicată, să vedem ce versiune căci se pare că au mai avut loc modificări, blochează și mai rău. Ne pune pe toți în situația de a rămâne aserviți importurilor” a concluzionat Claudiu Năsui.

Evaluarea miniștrilor din cabinetul Ciucă va începe la ora 13 cu Sorin Câmpeanu, ministrul Educației și se va încheia la ora 20.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...