EURO 2020, de la meciuri fără istoric, până la încleștări dramatice. Care a fost cel mai „tare” meci de până acum

Gabriel Peneș 14.06.2021, 10:32
EURO 2020, de la meciuri fără istoric, până la încleștări dramatice. Care a fost cel mai „tare” meci de până acum

EURO 2020, de la meciuri fără istoric, până la încleștări dramatice. Cea de-a 16-a ediție a Campionatului European a adus mult dramatism, inclusiv pe teren. Partidele din primele 3 zile ale competiției au oscilat între o superioritate clară a unei dintre echipe și încleștări teribile, după răsturnări spectaculoase de scor. Meciurile pot fi urmărite la Pro TV și pe voyo.ro.

EURO 2020, de la meciuri fără istoric, până la încleștări dramatice

EURO 2020 și-a derulat primele 3 zile și 7 partide din această ediție. Startul a fost dat pe Stadio Olimpico, din Roma, unde Italia a jucat contra Turciei, într-un meci din Grupa A. Partida a fost la discreția naționalei antrenate de Roberto Mancini, care a administrat turcilor un dur 3-0 și a impresionat prin forța de joc. Golurile au fost marcate de Demiral, autogol, min.54, Immobile, min.66 și Insigne, min.79. În aceeași grupă, dar sâmbătă, pe Stadionul Olimpic din Baku, Azerbaidjan, Țara Galilor a remizat, 1-1, cu naționala Elveției. Elvețieii au avut partida în mână, dominând copios majoritatea partidei. Ei au deschis scorul prin Embolo, în minutul 49. Însă galezii conduși de starul Gareth Bale au reușit o egalare nesperată, în minutul 74, prin Moore.

Sâmbătă, 12 iunie, s-au mai disputat 2 meciuri din cadrul Grupei B. În prima, Danemarca – Finlanda, desfășurată la Copenhaga, fotbalul a fost pus în planul 2 din cauza infarctului suferit pe teren de vedeta danezilor, Christian Eriksen. Jucătorul celor de la Inter Milano s-a prăbușit pe teren în minutul 43 și a avut nevoie de minute bune de resuscitare pentru a fi salvat. Partida a fost suspendată și reluată abia după câteva ore. Finlandezii au câștigat cu 1-0. dar gândurile tuturor au fost îndreptate spre jucătorul de 29 de ani ce abia fusese smuls din ghearele morții. Tot în Grupa B, dar la St. Petersburg, Belgia, una dintre favoritele competiției, s-a „distrat” cu Rusia. „Diavolii roșii” s-au impus lejer, cu 3-0, prin dubla lui Lukaku (min. 10 și 88) și Meunier (min. 34).

EURO 2020, de la meciuri fără istoric, până la încleștări dramatice. Care a fost cel mai „tare” meci de până acum
EURO 2020 era să facă o victimă în rândul jucătorilor, după ifarctul suferit de Christian Eriksen în timpul partidei Danemarca – Finlanda

Care a fost cel mai „tare” meci de până acum

Duminică, 13 iunie, stadionul Wembley a fost gazda partidei din Grupa D, Anglia – Croația. Englezii s-au impus cu 1-0 în fața vicecampioanei mondiale, prin golul marcat de Sterling, în minutul 57. A doua întâlnire a zilei a adus și premiera mult-așteptată: Arena Națională din București a fost, pentru prima oră în istorie, locul desfășurării unui meci de la un turneu final. Austria și Macedonia de Nord – două naționale învinse cu același scor, 3-2, de tricolorii lui Mirel Rădoi – au fost nevoite să se lupte cu gazonul îmbibat cu apă din cauza ploii căzute în Capitală, dar și a neinspirației organizatorilor de a folosi acoperișul rabatabil. Partida a contat pentru Grupa F. Austriecii au câștigat cu 3-1 la capătul unei partide pe care au controlat-o, deși o uriașă dublă eroare în defensivă i-a permis „veteranului” Goran Pandev să marcheze, la 37 de ani, un gol pentru macedoneni.

Dar cel mai „tare” meci s-a disputat la Amsterdam, din cadrul aceleiași grupe F. Batavii au părut că vor obține o victorie facilă, conducând cu 2-0 în minutul 58 și jucându-se, practic, cu alte 4-5 mari ocazii. Dar după ce au „hibernat” 70 de minute, ucrainenii s-au trezit din pumni. Yarmolenko a reușit un gol superb în minutul 75, pentru ca 4 minute mai târziu Yaremchuk să aducă egalarea, scrie playsport.ro. Dar „portocala mecanică” a trecut de momentele de uluială și a reușit să găsească resurse pentru a-și apropia o victorie meritată, de altfel. Dumfries a stabilit scorul final în minutul 85 și i-a dus pe olandezi la egalitate de puncte cu Austria în clasamentul grupei, după primele meciuri. Luni, 14 iunie, vor avea loc partidele: ora 16.00, Scoția – Cehia, la Glasgow, în Grupa D și două întâlniri din cadrul Grupei E: Polonia – Slovacia, de la ora 19.00, la St. Petersburg, Spania – Suedia, de la ora 22.00, la Sevilla.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....