Eugen Teodorovici, anunț despre călătoriile studenților cu trenul: în ce condiții le va acorda gratuitate

Ciprian Ioana 25.07.2019, 12:14
Eugen Teodorovici, anunț despre călătoriile studenților cu trenul: în ce condiții le va acorda gratuitate

Eugen Teodorovici spunea recent că Guvernul ia în calcul să limiteze călătoriile gratuite cu trenul de care beneficiază studenții. La acea vreme, nu a oferit detalii despre când și cum ar mai putea tinerii să se deplaseze gratuit cu garniturile CFR. Acum, ministrul Finanțelor vine cu noi propuneri.

Ministrul Finanțelor nu a renunțat la ideea de a limita călătoriile gratuite cu trenul, beneficiu acordat studenților români. Eugen Teodorovici ar vrea să condiționeze călătoriile gratuite de performanțele de la cursuri.

Cu alte cuvinte, doar studenții fără restanțe și care au luat toate examenele să poată circula gratuit cu trenul.

„De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat, joi dimineață, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici vrea să reducă cheltuielile statului luându-i la țintă pe studenți

Teodorovici vrea sa-i tina pe studenti in tara

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar vrea să mai taie din beneficiile de care se bucură studenții români. Oficialul crede că, din cauza tinerilor care merg gratuit cu trenul, sunt alte categorii de români care au de suferit.

„De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război şi merge la ghişeu. Şi vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Şi i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?”
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor

Nu este pentru prima dată când ministrul Teodorovici face declarații controversate la adresa studenților. Recent, venea cu ideea ca tinerii să fie obligați să rămână în țară după terminarea studiilor, măcar pentru o anumită perioadă de timp.

Ministrul Teodorovici n-a pronunțat cuvântul “obligație”, dar nici nu spune cum altfel ar putea fi convinși tinerii să rămână în țară.

„Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (…) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii, nu cumva ar fi corect, din toate punctele de vedere, ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”, spunea ministrul Finanțelor la Antena 3.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe