Este oficial. Apare o nouă meserie în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Familiei

Elena Avramescu 23.03.2023, 14:38
Este oficial. Apare o nouă meserie în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Familiei

În foarte scurt timp, o nouă meserie urmează să fie inclusă în clasificarea ocupaţiilor din ţara noastră, conform anunțului făcut joi de către ministrul Gabriela Firea. Astfel că meseria de specialist în lucrul cu părinții, mai precis de consilier de parenting, va fi inclusă în clasificarea ocupațiilor din România.

A fost anunțată o nouă meserie în România

„M-am bucurat, de asemenea, să anunț că în sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România. În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare”, a anunțat Gabriela Firea.

Coordonatorul național al Garanției pentru copii este nimeni altul decât Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, iar planul de acțiune pentru implementare a fost deja studiat de Comisia Europeană, de reprezentanții celorlalte ministere și urmează să fie aprobat de Guvern.

„În paralel, punem bazele Observatorului Național al Copilului, aprobat de Guvern la începutul acestui an. Vom avea prima bază de date prin care vor fi identificați și înregistrați aflați în situații grele”, a mai spus ministrul Familiei.

Ministrul cu 1000 de angajați în subordine care nu exista acum doi ani face angajări masive: sute de posturi la stat
Gabriela Firea

Vouchere noi pentru mii de români

Gabriela Firea, a făcut un anunț extrem de important, spunând că mai mult de 6.000 de români urmează să primească vouchere în valoare de 15.000 de lei, iar 1.000 dintre tichete sunt deja pe drum către beneficiari. În acest sens, Gabriela Firea a precizat că înregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 este la zi.

„Din cele 12.400 de solicitări primite, doar puțin peste 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de program. Așadar, puteți trimite în continuare dosarele pentru există resurse financiare suficiente.

Vin cu noutăți despre Programul Național Social pentru Creșterea Natalității. Suntem la zi cu înregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 și până acum”, a spus Gabriela Firea.

Dintre cele 12.400 de solicitări primite, peste 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de program.

„La finalul săptămânii trecute, echipa Direcției Familie din minister a ajuns la zi cu înregistrarea tuturor dosarelor. A fost un efort zilnic, dar mă bucură reacțiile pe care le-am citit în ultimele zile pe grupurile de socializare. Asta nu înseamnă că reducem ritmul, ci accelerăm pentru analiza dosarelor, transmiterea și semnarea contractelor și pentru comandarea voucherelor.

Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile și peste 1.900 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 1.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Cuplurile infertile au început deja să folosească aceste vouchere. Până acum, cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului. Însă, avem și doamne care au realizat deja proceduri de embriotransfer”, a mai spus ministrul Familiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...