EXCLUSIV

Epoca de glorie trăită de Mariana Bitang a apus demult. „Doamna de aur” a gimnasticii, mărturie cutremurătoare: „Când mă gândesc ce va veni”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 03.09.2022, 14:01

Mariana Bitang, „doamna de aur” a gimnasticii românești, cea mai titrată antrenoare română din toate timpurile din acest sport, ne-a mărturisit că în vremurile actuale ar prefera să stea într-o garsonieră, fără a avea grija facturilor prea mari a utilităților de la vila în care locuiește de ani buni.

Mariana Bitang, „doamna de aur” a gimnasticii românești

Mariana Bitang a făcut istorie în gimnastica mondială. A creat adevărate campioane și, împreună cu Octavian Belu, actualul său soț, a adus României o salbă de medalii de la cele mai importante competiții de pe mapamond. De ani buni, cei doi s-au retras de la lotul feminin de gimnastică și, potrivit celor spuse de celebra antrenoare, în prezent mai au doar o legătură destul de mică cu acest sport.

„Singura legătură, ca să spun așa, pe care o mai am cu gimnastica românească o constituie implicarea în proiectul „Țară, țară, vrem campioane”, pe care l-am început în urmă cu ani buni”, ne-a mărturisit Mariana Bitang.

Ar da vila sa pe o garsonieră

De ani buni, Mariana Bitang și Octavian Bellu trăiesc într-o frumoasă vilă într-un cartier din nordul capitalei, unde sunt vecini și cu Ștefan Bănică junior. În ciuda faptului că a adus României, prin sportivele pe care le-a antrenat, de-a lungul timpului, multiple campioane olimpice, mondiale și europene, Mariana Bitang nu ar putea spune că trăiește fără grija zilei de mâine. Din contră, celebra antrenoare ne-a mărturisit că o îngrijorează vremurile actuale, criza economică și tot ceea ce se întâmplă în lume. Aceasta nu vrea să se gândească la cât ar putea să-i vină factura la utilități, la iarnă.

„Parcă mi-aș dori să stau acum într-o garsonieră. Vara asta a fost cum a fost, dar când mă gândesc ce va veni la iarnă, ce facturi vom avea, de-i nevoie să-ți vinzi casa ca să le achiți… Trăim vremuri grele, tot ceea ce se întâmplă în lume”, a completat aceasta.

Mariana Bitang și Octavian Bellu
Mariana Bitang și Octavian Bellu

Cu toate acestea, Mariana Bitang spune că nu a luat în calcul s se stabilească în altă țară.

„Nu am plecat acum ani buni, exclus să o mai facem acum. Plecăm peste hotare numai în concedii”, ne-a mai spus aceasta.

„Nu mai e la modă să te căsătorești repede”

Marele regret al Marianei Bitang, pe care ni l-a mărturisit, e acela că nu a petrecut timp mai mult cu fiul său. Andrei, acum în vârstă de 34 de ani, care s-a iubit și cu Sandra Izbașa, fosta campioană olimpică, în prezent căsătorită cu nepotul lui Ștefan Bănică junior, nu i-a dat încă ocazia mamei sale de a deveni „soacră mare”.

„Are o iubită, dar acum nu mai e la modă să te căsătorești repede”, a adăugat fosta antrenoare.

„E greu să cazi de sus”

Altfel, Mariana Bitang explică și care este motivul pentru care gimnastica românească nu a mai avut nicio performanță de la retragerea sa și a lui Octavian Belu:

„Acum toți întreabă mai întâi cât câștigă, nu mai e important ca întâi să facă performanță și apoi să culeagă roadele. În plus, e greu să cazi de sus”.

Fosta antrenoare nu ne-a ascuns faptul cum a ajuns ca sala de gimnastică din Complexul Sportiv Dinamo să-i poarte numele:

„Eu nu am și nu am avut nicio legătură cu clubul Dinamo. Am făcut demersuri pentru ca acolo să fie o sală competitivă de gimnastică, pentru lot. De aceea, probabil, i-au dat numele meu. Doar că, în loc să se termine într-un an, la noi a durat șapte”.

Urmăriți Impact.ro și pe