Englezii sunt uimiți de primirea de care a avut parte Emma Răducanu la Cluj. Ce scrie presa britanică

Stan Filon, Paul Dobrescu 27.10.2021, 08:43
Englezii sunt uimiți de primirea de care a avut parte Emma Răducanu la Cluj. Ce scrie presa britanică

Participarea Emmei Răducanu la turneul de tenis Transylvania Open este atent urmărită de presa din Marea Britanie. Jurnaliștii britanici au rămas impresionați de căldura cu care a fost primită jucătoarea engleză cu origini românești.

Presa din Marea Britanie este uimită de primirea de care a avut parte Emma Răducanu la Cluj

Jurnaliştii de la „The Telegraph“ au scris un articol pe larg despre participarea Emmei Răducanu, în vârstă de 18 ani, la turneul de tenis de la Cluj Napoca și au rămas impresionați de căldura cu care a fost primită tânăra în România, datorită originilor sale. Mama sa este chinezoaică, iar tatăl său s-a născut în România.

Tânăra este născută în Canada, așadar are fani în toate colțurile lumii și știe cum să îi atragă pe toți. A fost aplaudată la scenă deschisă în timpul antrenamentelor, însă, din păcate, startul competiției s-a făcut fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus și a noilor restricții care au intrat în vigoare de luni, 25 octombrie. Iată ce au scris jurnaliștii de la ”The Telegraph“.

Presa din Marea Britanie este uimita de primirea de care a avut parte Emma Raducanu la Cluj
Presa din Marea Britanie este uimita de primirea de care a avut parte Emma Raducanu la Cluj

”Fanii au adoptat-o”

”Simona Halep ştie, cu siguranţă, ce simt românii pentru Emma Răducanu. «Lumea e foarte mândră de ce a făcut. Fanii au adoptat-o», spune dubla campioană de Grand Slam. Halep ştie că România se poate îndrăgosti de un nou star al tenisului şi în Emma Răducanu – al cărei tată, Ian, este român – a găsit unul. Fanii au venit în număr mare să vadă antrenamentul Emmei. Câteva sute au fost în tribunele arenei şi au aplaudat cu entuziasm eforturile ei.

După antrenament, Emma a fost chemată pe teren şi a primit microfonul. La finalul discursului ei, a spus că «e mândră că e româncă». Ca şi în Marea Britanie, Răducanu a atras atenţia în România când a jucat la Wimbeldon, în vară. Ea a eliminat-o pe Sorana Cîrstea şi a atras atenţia celor de acasă. După US Open, imagini cu Răducanu şi trofeul erau în toate ziarele şi la toate televiziunile, menţionându-se legăturile cu România şi vorbindu-se despre tatăl ei român. Chiar şi bunica ei a fost intervievată de presa locală şi cea internaţională.

Emma arată de parcă e acasă, deşi e prima dată la Cluj. Când era copil, o vizita des pe bunica din Bucureşti, acolo unde primea mâncarea preferată, sarmalele. A crescut cu Halep ca idol. Când Halep a felicitat-o după Wimbledon, Emma Răducanu şi-a arătat admiraţia pentru Simona şi a postat o forografie din 2014, când avea 11 ani.   *Cel mai trist e că restricţiile din România, impuse din cauza creşterii cazurilor de COVID, fac ca turneul să se joace fără fani. Cu toate aceasta, Halep e sigură că Răducanu va avea parte de sprijinul fanilor pentru mult timp: «Cu siguranţă are mulţi fani în România. E în sângele ei»”, au scris jurnaliștii britanici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...