Englezii de la The Sun au rămas cu gura căscată când au aflat câți bani are Ion Țiriac. „Câștiguri mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc”

Sorin Barbu 16.02.2022, 09:41
Englezii de la The Sun au rămas cu gura căscată când au aflat câți bani are Ion Țiriac. „Câștiguri mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc”

Conform ultimului top Forbes, Ion Țiriac se află pe locul trei în topul celor mai bogați români și pe primul loc dacă se iau în calcul doar oamenii din sport. Englezii de la The Sun i-au făcut și ei contabilitatea fostului jucător de tenis. Au fost foarte surprinși să afle că are mai mulți bani decât Leo Messi și Cristiano Ronaldo la un loc.

Ion Țiriac, mai bogat decât „dublul” Messi- Ronaldo

Ion Țiriac se află pe locul trei în topul celor mai bogați români. Îl întrec doar Daniel Dines, omul care conduce „colosul” de software UiPath și frații Pavăl, cei care dețin Dedeman. Printre oamenii din sportul românesc nu are rival și se află pe primul loc.

Și ce s-au gândit englezii de la The Sun? Că ar fi de interes să facă un portret al miliardarului din România. Au fost foarte surprinși când au aflat câți bani are fostul proprietar al turneului de tenis de la Madrid. Roger Federer, Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt mult în spatele lui Ion Țiriac.

Ion Tiriac, tun financiar dat la inceput de an

„Legenda tenisului, Ion Țiriac, are de patru ori mai mulți bani decât Federer și de asemenea are câștiguri mai mari decât Messi și Ronaldo la un loc”, au scris uimiți jurnaliștii britanici.

The Sun a continuat să caute în trecutul lui Țiriac și au aflat ce afaceri din România i-au adus mare succes.

„Țiriac a adunat aproximativ 1,2 miliarde de lire sterline, circa 1,44 miliarde de euro, numai de pe urma afacerilor. Țiriac a devenit unul dintre cei mai bogați sportivi din lume după ce a înființat prima bancă privată din România și a pus bazele unor firme de asigurări și leasing auto.

În prezent deține un complex rezidențial de lux în București, unde locuiesc doar cei mai bogați români”, se arată în materialul publicat în The Sun.

Ion Țiriac are trei copii, dar a povestit într-un interviu că regretă că nu și-a întemeiat o familie. Ar fi vrut să muncească doar opt ore în fiecare zi și să aibă 20 de copii.