Ion Țiriac a refuzat să investească la Dinamo, dar își face club sportiv cu secție de fotbal. Planul de senzație al miliardarului român

Sorin Barbu 14.02.2022, 16:54
Ion Țiriac a refuzat să investească la Dinamo, dar își face club sportiv cu secție de fotbal. Planul de senzație al miliardarului român

Ion Țiriac se implică într-o activitate surpriză. Fostul jucător de tenis își face un club de sport care va avea inclusiv secție de fotbal. Toată activitatea se va desfășura la Stejarii Country Club, baza modernă construită în zona Băneasa.

Ion Țiriac își face club de sport

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, îl întrec doar Daniel Dines de la UiPath și frații Pavel, patronii Dedeman. În topul Forbes ocupă locul trei cu o avere de 7,2 miliarde de lei și are investiții în industrie, comerț, imobiliare, domeniul auto, dar și în sport. Britanicii de la The Sun au fost șocați să afle că cel mai bogat om din sportul românesc are mai mulți bani decât Leo Messi și Cristiano Ronaldo la un loc.

Lui Ion Țiriac i s-a propus de multe ori să preia clubul Dinamo sau să facă parte din echipa de acționari a clubului din „Ștefan cel Mare”, dar a refuzat. A spus că nu se pricepe!

Acum își face un club sportiv. ProSport scrie că vom avea un nou club în peisajul sportului românesc: Clubul Sportiv Stejarii Country Club. Această grupare va cuprinde toate disciplinele sportive pe care Ion Țiriac a ținut să le găzduiască în această bază: tenis de câmp, înot, gimnastică, hochei pe gheață, judo, fotbal, gimnastică aerobică.

De-a lungul anilor, la toate aceste discipline sportive s-au înscris foarte mulți copii, unii dintre ei foarte talentați. Este și cazul lui David Popovici, înotătorul care a câștigat aici un concurs și a fost premiat de Nadia Comăneci.

„E frumos să vezi că după ce premiezi un copil talentat, precum David, peste ani ajunge un nume important al natației mondiale”, a declarat Nadia.

Complexul construit de Ion Țiriac a costat 18 milioane de euro și oferă servicii integrate de sport, wellness şi relaxare. Are o suprafață de 22.000 de mp în Pădurea Băneasa și include un centru de fitness, aerobic şi cycling, piscină interioară şi exterioară, saună, jacuzzi şi camere cu aburi, terenuri de tenis interioare şi exterioare, terenuri de squash, padel, zone de la relaxare, şcoli de balet şi dans, arte marţiale, primul Shiseido SPA din Europa de Est, alături de multe alte facilităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe