Emmanuel Macron s-a dus în vestiarul Marocului după semifinala Mondialului. Cu cine a ținut neapărat să vorbească

Beatrice Dumitru 15.12.2022, 14:11
Emmanuel Macron s-a dus în vestiarul Marocului după semifinala Mondialului. Cu cine a ținut neapărat să vorbească

Naționala Franței va juca finala Campionatului Mondial 2022 împotriva Argentinei, după ce în semifinală a trecut de Maroc, cu scorul de 2-0. Victoria jucătorilor lui Didier Deschamps a fost aplaudată din tribune și de președintele Franței Emmanuel Macron, care la sfârșitul partidei a mers în vestiarului Marocului pentru a felicita un fotbalist. Despre cine este vorba.

Cine este jucătorul marocan felicitat de Emmanuel Macron

Selecționata Franței și-a respectat blazonul în semifinala cu Maroc și s-a impus cu 2-0, obținând biletul pentru marea finală a Campionatului Mondial din Qatar. Este pentru prima dată când Franța își apăra titlul mondial, în întreaga istorie a naționalei Hexagonului. De acest succes s-a bucurat și președintele Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron (44 de ani) a mers după meci în vestiarul Marocului și a felicitat un jucător al „Leilor din Atlas”. Este vorba despre mijlocașul Sofyan Amrabat, despre care președintele francez a spus că este cel mai bun mijlocaș care a evoluat la turneul final din Qatar.


Mesajul lui Kylian Mbappe după calificarea Franței în finală

Sofyan Amrabat a jucat în toate meciurile disputate de marocani la Campionatul Mondial 2022, în grupe contra Croației, Belgiei și Canadei, în „optimile” de finală împotriva Spaniei, în „sferturi” cu Portugalia și în semifinale contra Franței.

După ratarea calificării în marea finală a Cupei Mondiale din Qatar, Marocul va înfrunta Croația în finala mică a competiției. „Leii din Atlas” au scris istorie la turneul final, fiind singura națională africană care a jucat o semifinală la un Campionat Mondial.

Kylian Mbappe a reacționat după victoria Franței și a postat pe Twitter un mesaj de doar șase cuvinte, în limba engleză: ”Back to back World Cup Final”, în traducere „Două finale consecutive de Cupă Mondială”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...