Emmanuel Macron, moment stânjenitor la televiziunea franceză. Gestul președintelui în plin scandal național

Beatrice Dumitru 24.03.2023, 17:59
Emmanuel Macron, moment stânjenitor la televiziunea franceză. Gestul președintelui în plin scandal național

Franța este zguduită de proteste violente și în întreaga țară au loc mitinguri față de adoptarea legii pensiilor. Protestatarii au ars ușa primăriei din Bordeaux, în timp ce la Paris au fost 140 de incendii. În plin scandal, președntele Emmanuel Macron a făcut un gest care i-a iritat pe protestatari.

Gestul făcut de Emmanuel Macron

Guvernul președintelui Emmanuel Macron este acuzat de sindicaliști că a dat foc la țară și că a provocat proteste care amintesc de mișcarea „Vestelor Galbene” din cauza creșterii vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani. În acest context, în care tensiunea a atins cote maxime, președintele a făcut un gest care i-a infuriat și mai tare pe protestatari.

În timpul unui interviu la un post de televiziune despre reforma pensiilor, Emmanuel Macron și-a scos pe sub masă un ceas Bell&Ross, evaluat la circa 2.400 de euro, deși inițial s-a spus că valorează 80.000 de euro. Gestul său a venit după 11 minute de la începutul discuției. Emmanuel Macron și-a ascus mâna stângă sub masă în timp ce răspundea la o întrebare și a renunțat la ceas.

Cum a explicat gestul Palatul Elysee

Palatul Elysee a explicat apoi gestul președintelui, iar responsabilii cu comunicarease au precizat că șeful statului a renunțat la ceas deoarece lovea cu brățară de masă și făcea un zgomot destul de puternic. De asemenea, a precizat că acesta a mai purtat ceasul la finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar sau în timpul vizitei sale de stat la Washington, în decembrie anul trecut.

Dar presa internațională a speculat că, probabil, Emmanuel Macron și-a dat seama după ce a început interviul că nu e prea bine să apară în văzul a milioane de telespectatori revoltați cu un ceas care valorează cam cât un salariu mediu net în Franța.

Deși pe rețelele de socializare s-a spus că ceasul purtat de președinte de câțiva ani valoarează 80.000 de euro, de fapt, acest model Bell and Ross V1-92 Blue Steel se vinde cu 2400 de euro. Dar cadranul său este unic, fiind personalizat cu stema președinției.

Gestul lui Emmanuel Macron a venit în cea de-a noua zi de proteste în Franța. Sindicatele au comunicat că au participat 3,5 milioane de oameni în toată țara, în timp ce autoritățile au spus că au fost doar circa un milion de persoane în stradă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...