Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii. Cu ce l-au apărat agenții de securitate VIDEO

Beatrice Dumitru 27.04.2022, 16:24
Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii. Cu ce l-au apărat agenții de securitate VIDEO

Prima ieșire în public a lui Emmanuel Macron după victoria din alegerile prezidențiale din 24 aprilie, în fața contracandidatei sale Marine Le Pen, nu a fost deloc de bun augur. După ce a nul trecut a fost pălmuit de un bărbat, liderul din Hexagon a fost din nou protagonistul unui incident.

Emmanuel Macron, atacat cu roșii

Emmanuel Macron se afla într-o piață din Cergy, o suburbie aflată la 30 de kilometri de Paris, la o întâlnire cu rezidenți, comercianți și tineri antreprenori. În timp ce stătea de vorbă cu câteva persoane, cineva din mulțime a aruncat o mână de roșii în direcția lui.

Roșiile au lovit un trecător, dar nu și pe președintele francez, care a fost apărat de agenții de securitate întâi cu mâinile, apoi au deschis o umbrelă. Apoi, acesta a fost escortat departe de locul incidentului, notează Politico.


Emmanuel Macron a spus că vizitează Cergy, o zonă cu aproximativ 65.000 de locuitori, pentru a-și respecta angajamentul de a asculta și de a fi președintele tuturor francezilor, indiferent pentru cine au votat. 48% la dintre alegătorii din suburbie au optat pentru candidatul de extremă stânga Jean-Luc Melenchon în primul tur al alegerilor prezidențiale, Macron fiind mult în urmă, cu doar 23,7%.

Am venit să spun că am auzit vocile tuturor și că voi continua să fiu în legătură cu cartierele care sunt cele mai în dificultate în fiecare zi”, a spus Emmanuel Macron, înainte de incident.

Emmanuel Macron, pălmuit de un bărbat

Emmanuel Macron nu se află la primul incident de acest fel. În iunie 2021, președintele Franței a fost pălmuit de un bărbat în timpul unui turneu prin țară, în regiunea Drome din sud-estul Franței, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul acesta.


Jos cu Macronia!” a strigat bărbatul înainte de a-l lovi liderul din Hexagon. Gărzile de corp ale lui Macron au intervenit imediat și l-au imobilizat la pământ pe atacator, iar la doar două zile de la incident acesta a fost condamnat la patru luni de închisoare cu executare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...