”Eminența cenușie” a PSD nu vrea partidul la guvernare. ”Consultanții ne spun că ar fi o greșeală”

Stan Filon 04.11.2021, 13:38
”Eminența cenușie” a PSD nu vrea partidul la guvernare. ”Consultanții ne spun că ar fi o greșeală”

Chiar dacă PSD accept negocieri cu PNL, Vasile Dâncu sune că partidul nu se grăbește să intre la guvernare alături de PNL. Acesta spune că și consultanții politici spun că ar fi o mișcare greșită făcută de PSD, dacă ar accepta să preia puterea, alături de liberali.

Vasile Dâncu, ”eminența cenușie” a PSD, nu vrea partidul la guvernare

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, considerat de mulți ”eminența cenușie” a PSD, ironizat de multe ori pe tema aceasta, a declarat că toți consultanții politici spun că PSD nu ar trebui să intre la guvernare acum, alături de PNL. Mai mult, social-democrații spun că ar trebui refăcutăalianța PNL-USR, pentru ca alegătorii lor să vadă capacitatea de guvernanță.

“Noi nu ne grăbim spre guvernare, dar în acest moment, chiar dacă toţi consultanţii noştri ne spun că ar fi cea mai mare greşeală să mergem la guvernare cu PNL, să-i scoatem din ţinta atacului public şi a populaţiei, să devenim şi noi parte a acestui dezastru, noi am cântărit bine şi nu ne luăm după emoţii şi nici nu încercăm cum uneori spun consultanţii ‘lasă-i să dispară cu totul’”, a declarat Dîncu citat de Podul.ro.

Vasile Dancu, ”eminenta cenusie” a PSD, nu vrea partidul la guvernare
Vasile Dancu, ”eminenta cenusie” a PSD, nu vrea partidul la guvernare

PSD nu se opune refacerii coaliției PNL-USR, pentru ca votanții ”să le vadă capacitatea de guvernanță”

Mai mult de atât, Vasile Dâncu nu crede că negocierile dintre PNL și USR decurg bine, mai ales după ce a declarat Florin Cîțu, imediat după discuțiile purtate cu colegii lor de la USR. „L-am văzut pe domnul Cîţu când a ieşit de la discuţiile cu USR. A spus că a fost o discuţie bună. Atunci când cineva vrea să ascundă faptul că nu s-a decis nimic spune că a fost o discuţie bună. Cred că a fost un brainstorming, un fel de terapie de grup cum a spus şi domnul Cîţu. Din acest punct de vedere, dacă ar fi existat cât de cât o şansă de înţelegere, atunci întâlnirea cu noi nu ar mai fi avut loc, pentru că noi nu mergem la o discuţie formală doar ca să ne aflăm în treabă”, a susţinut Dîncu.

Președintele Consiliului Național al PSD spune că PSD nu se opune refacerii coaliției dintre PNL și USR, tocmai pentru ca electoratul lor să le vadă adevărata capacitate de guvernanță și de colaborare.

“Pe de altă parte, noi nu ne opunem ideii de a-şi reface coaliţia. Mi se pare că ar trebui să-şi ducă mandatul mai mult de 9 luni. Vă spun sincer şi ca sociolog că vreau ca electoratul lor să le vadă capacitatea de guvernanţă, capacitatea de colaborare, de a se sacrifica pentru unele chestiuni publice. Partidele sunt legate unele de altele. Partidele au nevoie de opoziţie. Nu poţi să te lupţi de unul singur sau să îţi creezi un duşman imaginar. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat şi cu PNL, care a făcut numai campanie anti-PSD, dar asta nu te ajută ca într-un moment de criză să poţi să guvernezi bine dacă nu ai un program şi câştigi alegerile mai degrabă prin aceste şmecherii comunicaţionale cu care vin consultanţii şi îţi îmbuibă capul la un moment dat”, a mai declarat liderul pesedist.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...