Eminem a stârnit furia americanilor, după ce a îngenuncheat la Super Bowl 2022: „Să plece din țară” Video

Cătălina Burghelea 16.02.2022, 11:49
Eminem a stârnit furia americanilor, după ce a îngenuncheat la Super Bowl 2022: „Să plece din țară” Video

Decizia artistului american Eminem de a îngenunchea pe scena Super Bowl 2022, în semn de protest împotriva abuzurilor poliției asupra afro-americanilor și a rasismului, nu a fost pe placul tuturor fanilor săi. Nici pe placul unor personalități cunoscute. Rapperul a imitat gestul făcut de Colin Kaepernick, fost fotbalist american, în 2016.

Eminem a fost aspru criticat pentru că a îngenuncheat la Super Bowl 2022, în semn de protest

Poate cel mai mult s-a revoltat Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului și avocat personal al lui Donald Trump, care l-a îndemnat pe Eminem să „meargă într-o altă țară”, după ce solistul a decis să îngenuncheze în timpul spectacolului din pauza de la Super Bowl de duminică.

„De ce nu pleacă în altă țară? Adică, du-te să îngenunchezi altundeva. Știi câți polițiști l-au apărat și l-au protejat la acel meci? Criminalitatea este scăpată de sub control în Los Angeles”, a spus Rudy Giuliani la radio.

„El crede că totul s-a întâmplat pentru că toată lumea îl iubește pe Eminem?” a continuat fostul primar al orașului New York. „Realitatea simplă este că NFL a batjocorit forțele de ordine, în special cu sprijinul său pentru uciderea polițiștilor Black Lives Matter”, a mai spus acesta.

Rudy Giuliani îl roagă să părăsească America

Eminem a îngenuncheat la Super Bowl după ce a interpretat cântecul câștigător al Oscarului – „Lose Yourself”, în timp ce Dr. Dre cânta la pian. Gestul său a devenit simbolic împotriva nedreptății rasiale și a brutalității forțelor de ordine, precum și un punct de reper al războiului cultural, de când fostul fundaș al echipei San Francisco, Colin Kaepernick, a făcut la fel înaintea unui meci din 2016.

Gestul artistului a devenit viral

Un scurt clip video cu Eminem în genunchi pe scena Super Bowl 2022 a fost vizionat pe Twitter de cel puțin 2,5 milioane de ori până marți. În timp ce unii l-au lăudat pe rapper pentru moment, Rudy Giuliani a fost vehement în acuzațiile sale. Printre conservatorii proeminenți care l-au atacat pe artistul american a fost și Donald Trump Jr., care a spus în batjocură că seamănă cu Ellen DeGeneres.

De criticile fostului primar nu a scăpat nici Snoop Dogg

Pe lângă faptul că l-a îndemnat pe Eminem să părăsească SUA, Giuliani l-a țintit, luni, și pe rapperul Snoop Dogg, de altfel, prezent la campionatul de fotbal american. Fostul edil a râs de stilul rap, referindu-se la el drept „Snoop „ucide poliția” Doggy Dogg.

„Singurul mod în care am știut că versurile cântecului lui continuă să încurajeze oamenii să omoare ofițeri de poliție a fost pentru că cineva mi le-a trimis”, a continuat Rudy Giuliani. „Nu aș fi putut să înțeleg niciun cuvânt din ceea ce a spus”, a completat avocatul.

Probabil că fostul primar al New York-ului se referea la o melodie pe care Snoop Dogg a lansat-o împreună cu artistul rap J5 Slap, luna trecută, intitulată „ Poliția”. Piesa a inspirat un grup de polițiști din New York să boicoteze Super Bowl, fiind catalogată controversată pentru că i-a încurajat pe ascultători să „înceapă să împuște” oameni ai legii, deși versurile jignitoare nu au fost spuse de însuși Snoop Dogg.

Rapperul american a imitat gestul făcut de Colin Kaepernick în 2016

În 2016, Colin Kaepernick a devenit foarte cunoscut pentru protestul său împotriva violenței poliției americane față de cetățenii afro-americani. Fostul fotbalist a îngenuncheat în timp ce se cânta imnul Statelor Unite la startul unui meci, un gest ce s-a propagat la alte echipe din NFL. Gestul său a fost condamnat cu tărie de președintele Donald Trump și de alte voci din spațiul public pentru lipsă de respect. Ulterior, forma de protest a fost repetată de mai mulți sportivi, precum Megan Rapinoe, vedeta naționalei americane de fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...