Elisabeta Lipă rupe tăcerea! Ce a făcut ministrul Drulă, atunci când l-a căutat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor

Nicu Stan 10.08.2021, 09:12
Elisabeta Lipă rupe tăcerea! Ce a făcut ministrul Drulă, atunci când l-a căutat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor

Elisabeta Lipă rupe tăcerea! Ce a făcut ministrul Drulă, atunci când l-a căutat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor. Aceasta nici nu a fost băgată în seamă. Amănuntele incredibile oferite de fosta compioană, în articolul de mai jos.

Elisabeta Lipă nu a primit ajutorul statului pentru a putea antrena canotorii

Elisabeta Lipă rupe tăcerea și dezvăluie ce a făcut ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, atunci când l-a căutat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor.

Elisabeta Lipă, președinta Federației române de Canotaj, a precizat că autorităţile nici măcar nu i-au răspuns la telefon, nici la mesaje, atunci când a încercat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor. Elisabeta Lipă  a precizat că vrea să readucă România la gloria la care a fost odată.

Canotorii nu au unde se antrena asa cum trebuie
Canotorii nu au unde se antrena asa cum trebuie

Ce medalii au câștigat canotorii la JO. Tokyo

Canotorii au revenit, duminică, în țară cu cele trei medalii câștigate la Tokyo: aur la dublu vâsle feminin și două medalii de argint la patru rame fără cârmaci masculin și la dublu rame masculin.

Elisabeta Lipă, președinta Federației române de Canotaj a spus problemele cu care se confruntă federația şi eforturile pe care le-a făcut de una singură pentru a le da încredere sportivilor să-şi atingă potențialul maxim, în contextul în care autorităţile nu au dat niciun semn se susținere autunci când federația a cerut ajutor.

Ce se întâmplă pe Snagov

”În primul rând ceea ce se întâmplă pe Snagov nu este normal. Cât a fost vremea urâtă a plouat am ieșit pe apă nu a fost nicio problemă. Cum a dat căldură au început problemele.

În Snagov nu există reguli, nu există limită de viteză, nu există limită capacitate cilindrică, toată lumea circulă cu ce poate, cu ce viteză poate și la ce oră vrea.

Slalom printre bărci

Pe deasupra au și așa o plăcere nebună să facă slalom printre bărci sau să audă de sportivii cum țipă. Nu mai zic ferească Dumnezeu să rupă o barcă. O barcă de opt costă 50.000 de euro. Bărcile astea sunt făcute din fibre de carbon, sunt ușoare deci la cel mai mic val sau dacă se întâlnesc două valuri și te prinde pe coama dealului la revedere.

Am avut incidente barca ruptă, barca răsturnată cu sportiv plângând țipând, cu proprietari care au ieșit cu pușca la ei, dacă vă vine să credeți.

Antrenamentele pe Snagov, tot mai grele

Deci asta se întâmplă pe Snagov şi de la an la an e din ce în ce mai rău. Ăsta a fost și motivul pentru care în disperare pentru că eu trebuia să cer cuiva ajutor pentru că la noi antrenamentele de după masă erau toate ratate.

Atunci am zis ce să fac pe cine să suni? Autoritatea Navală Română aparține de Ministerul Transporturilor. Am vorbit cu domnul ministru Bode, dar internele nu au dreptul de control și nici dreptul de a da amenzi. Deci cheia se găsește la domnul ministru al Transporturilor.

Ajutor din partea statului nu există

Am fost colegi în guvernul tehnocrat i-am scris, l-am sunat şi nu mi-a răspuns. Domnul Bode a zis că rezolvăm noi problema, patrulăm și văzând uniforma normal că se vor mai potoli. Și așa am reușit să ducem la bun sfârșit antrenamentele”, a povestit Elisabeta Lipă la „Sinteza Zilei”.

Urmăriți Impact.ro și pe