Elisabeta Lipă l-a făcut de râs pe ministrul Transporturilor. Ce a spus despre Drulă întrece orice imaginaţie

Iancu Andreea 01.08.2021, 20:09

Președinta Federației române de canotaj, Elisabeta Lipă, a primit lotul olimpic român de la Jocurile Olimpice, însă la conferința de presă l-a făcut de râs pe ministrul Transporturilor cu declarația sa. Canotorii români, care au adus României trei medalii, una de aur și două de argint, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Elisabeta Lipă l-a făcut de râs pe ministrul Transporturilor. Care este motivul disputei dintre fosta campioană și Cătălin Drulă

Sportivii români au revenit duminică în țară, echipa de canotaj întorcându-se de la Jocurile Olimpice cu trei medalii câștigate: aur la dublu vâsle feminin și două medalii de argint la patru rame fără cârmaci masculin și la dublu rame masculin. În cadrul conferinței de presă, susținută de către multipla campioană Elisabeta Lipă, fosta sportivă l-a făcut de râs pe ministrul Transporturilor, făcând o afirmație ironică. Se pare că nu doar Ana Maria Popescu (Brânză) a avut obiecții la adresa unui oficial român, Elisabeta Lipă expunându-și și ea nemulțumirea cu privire la sprijinul autorităților din România pentru sportivi.

Problema ar fi plecat de la faptul că echipei de canotaj nu i se asigură un culoar dedicat pe lacuri sau pe Dunăre, pentru antrenamente. Aceștia au nevoie să spațiu în care să nu fie deranjați de alte ambarcațiuni, evitându-se totodată incidentele. De aceea, sportivii au organizat cantonamentului timp de patru luni și jumătate în Italia. Doar antrenamentele finale ale olimpicilor au fost desfășurate în România, însă a fost nevoie de intervenția poliției. Acum, sportivii visează deja la competiția de la Paris pentru care urmează să se pregătească intens pentru a aduce noi medalii.

Aș vrea să-i mulțumesc și gazdei noastre de la Piediluco, care între timp a devenit a doua sau a treia noastră casă, având în vedere că acasă la noi stăm foarte puțin. Anul acesta patru luni și jumătate aproape au stat în pregătire la Piediluco și merită aplauzele noastre pentru că și-au dat silința. A fost un cantonament foarte bun și reușit și merită aprecierea noastră. Aș vrea să mulțumesc Ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că prin Poliția transport naval, a reușit, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice, să ne asigure liniștea pe lac (…) Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc și domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația e clar că e învechită și trebuie modificată, a spus, ironic, Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă l-a făcut de râs pe ministrul transporturilor, Cătălin Drulă
Președintele Federației române de canotaj, la conferința de presă de la revenirea sportivilor de la JO 2020
foto – Inquam

Fosta sportivă, ironică și la adresa ministrului Eduard Novak. “Nu mi-am propus să îl cert”

Ministrul Cătălin Drulă este al doilea ministru din cadrul Guvernului care are parte de critici la revenirea sportivilor români de la Tokyo. În urmă cu o săptămână, Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, era luat la rost de Ana Maria Popescu după ce aceasta a adus prima medalie de la JO 2020, argint la spadă. La revenirea canotorilor, Eduard Novak nu a mai fost prezent la aeroportul Otopeni, decizie regretată de Elisabeta Lipă. Cel mai probabil, absența oficialului este explicată de faptul că acesta se pregătește pentru Jocurile paralimpice în vestul țării, în cadrul unei competiții. Novak le-a transmis totuși un mesaj prin intermediul unui Secretar de Stat.

Mulţumesc Ministerului Tineretului şi Sportului. Îmi pare rău că nu e şi domnul ministru aici, nu mi-am propus să-l cert sau să-l iau iau la întrebări, cum vă aşteptaţi. Pur şi simplu voiam să-i mulţumesc şi ştiam că oricând, chiar dacă bugetul federaţiei a fost mult mai mic în anul olimpic, nu aveam niciun dubiu că federaţia nu era ajutată pentru a merge mai departe pe drumul acestei performanţe frumoase pe care am plecat. Financiar, cheltuielile sunt enorm, enorm de mari, dar merită ultimul leu cheltuit pentru aceşti copii care au terminat Jocurile Olimpice şi să nu uităm că mai avem 3-4 discipline sportive care sunt acum în focurile JO şi cu siguranţă că merită merită susţinerea şi aprecierea noastre, a mai spus Elisabeta Lipă.