Elicopter filmat când se prăbușește în apă, la câțiva metri de plaja cu turiști. Imaginile dau fiori Video

Cătălina Burghelea, Cosmin Chelu 23.02.2022, 11:55
Elicopter filmat când se prăbușește în apă, la câțiva metri de plaja cu turiști. Imaginile dau fiori Video

Un elicopter cu trei pasageri la bord s-a prăbușit în mare, în Miami Beach, Florida, la doar mică distanță de plaja aglomerată și de turiștii aflați în apă. Aeronava, un Robinson R44, a căzut din motive încă necunoscute, a declarat poliția, care investighează incidentul împreună cu Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor. Doi dintre pasageri au fost transportați la un spital local, fiind „în stare stabilă”.

Un elicopter s-a prăbușit la câțiva metri distanță de turiști

Un elicopter s-a prăbușit, sâmbătă, în Oceanul Atlantic, lângă țărmul plajei din Miami, potrivit unui tweet al Poliției locale. Doi pasageri au fost transportați la Jackson Memorial Hospital, a precizat agenții pe Twitter.

Poliția din Miami a publicat un videoclip cu momentul în care elicopterul de mici dimensiuni trece razant pe lângă turiști și se prăbușește în Oceanul Atlantic. Imaginile dau fiori, în orice clipă se putea produce o nenorocire, mai ales că plaja era aglomerată.

„În această după-amiază, la ora 13:10, MBPD a primit un apel privind prăbușirea elicopterului în ocean, lângă strada 10. Poliția și @MiamiBeachFire au răspuns la fața locului împreună cu mai multe agenții partenere. Doi ocupanți au fost transportați la Jackson Memorial Hospital, în stare stabilă.”, a scris poliția pe internet.

Martorii fac dezvăluiri înfiorătoare

Caitlin Doran vizita zona când elicopterul a căzut în mare. Martoră la incident, femeia a povestit ce a văzut în cele momente. Potrivit spuselor ei, la scurt timp după prăbușirea în apă, mulți turiști au fugit de pe plaja aglomerată la aeronavă, pentru a-i salva pe pasageri.

„Chiar și atunci când se întâmplă ceva rău, „BOOM!”. Oamenii intervin să ajute”, a spus Doran, adăugând că a fi martor la bunăvoința neînfricată a salvatorilor a fost „inspirant” pentru ea.

Bunii samariteni de pe plaja aglomerată au sărit rapid în apele puțin adânci, la scurt timp după ora 13, în apropierea intersecției aglomerate dintre Ocean Drive și 10th Street, în însorita South Beach.

„Toată plaja a fugit la fața locului, pentru a-i scoate afară pe pasageri”, a mărturisit Shawn Adams, un turist din Las Vegas, martor la incident, scrie presa locală.

O „experiență chinuitoare”

Sean Adams, care se afla în vacanță la Miami Beach împreună cu soția sa din Las Vegas, a descris accidentul drept o „experiență chinuitoare”. Adams, care este mecanic de avioane, a declarat că elicopterul a mers „înainte și înapoi deasupra apei adânci de mai multe ori”. După ce s-a prăbușit, elicopterul a început să se răstoarne și „întreaga plajă a fugit la fața locului”, a spus acesta.

„Sunt lucruri pe care nu vrei să le vezi sau să vorbești niciodată. Era la 50 de metri de plajă, chiar lângă toată lumea. A fost o nebunie că nimeni nu a fost rănit”, a declarat martorul.

Doi pasageri se află în spital

Robert T. Arkin, un pilot certificat, a prăbușit un Robinson R44 în apă puțin adâncă, la scurt timp după ora 13:00, sâmbătă. Bărbatul și-a folosit telefonul pentru a înregistra o parte din eveniment la est de Parcul Lummus.

Arkin, 59 de ani, nu a fost rănit, dar soția sa, Rachelle Mussary Arkin, 58 de ani, fostă profesoară la North Beach Elementary School, și Morgan Geller, 35 de ani, avocat în drept comercial, au fost internați în spital.

Anchetatorii nu au stabilit încă motivul prăbușirii elicopterului la est de intersecția aglomerată dintre Ocean Drive și 10th Street, Miami.

Elicopterele R44 și R44 II ale Companiei Robinson sunt populare și atent investigate atât de către Consiliul Național de Siguranță a Transporturilor, cât și de Administrația Federală a Aviației.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...