Elevii din Argeș, care au luat nota 10 la examenul de BAC și Evaluare Națională, premiați de I.S.J

Cristi Ionică 17.09.2021, 13:45

Motiv de bucurie pentru cei 10 elevi din Argeș care au reușit să ia nota 10 la examenul de BAC și Evaluare Națională din vară. Aceștia au fost premiați de I.S.J. Argeș, fondurile venind direct de la Ministerul Educației. Astfel, cei șase elevi de gimnaziu au primit fiecare câte un cec de 1000 de lei, iar cei patru liceeni, un cec în valoare de 3000 de lei. Întâmplare sau nu, dar printre premianți nu există niciun băiat.

Elevii din Argeș, care au luat nota 10 la examenul de BAC, premiați de I.S.J

Anul școlar trecut a fost un an extrem de dificil, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. În premieră, aceștia au trebuit să învețe, din mers, cum stau lucrurile cu școala online. Mulți s-au pierdut pe drum, alții, mai ales din mediul rural, au renunțat definitiv. Însă au fost și câțiva care au pus cartea mai presus de orice. Azi au cules o mică parte din roadele muncii, primind premii chiar din partea Ministerului Educației.

Dacă în alți ani Argeșul se mândrea cu 30 sau 40 de elevi de 10, anul acesta numărul lor a fost fix 10. Oricum județul s-a clasat în primel 15 pe țară, având un total de peste 65% absolvenți. Dacă în alți ani politicienii se călcau în picioare pentru a-și face poze cu”fruntașii„, anul acesta performanța copiilor a fost trecută cu vederea. Ceremonia a fost una restrânsă, în cadrul IS.J.Argeș, copiii fiind obligați să respecte regulile impuse de pandemie.

Noi, ca și cadre didactice, nu ne putem decât mândri cu performanțele lor, obținute în condiții extrem de grele. Sunteți stâlpii unei societăți în formare pe care, cu timpul, o puteți modela. Să sperăm că nu vă veți opri aici, a spus Alina Manea, șef I.S.J.Argeș.

Elevii din Arges, care au luat nota 10 la examenul de BAC, premiati de ISJ
Elevi din Arges premiati de ISJ

Copiii, cu modestia vârstei, spun că nu au învățat pentru bani sau alte bunuri. Cătălina Alexia Mihai este din Pitești și a absolvit cursurile școlii Mircea Cel Bătrân. Voia să oțină o notă cât mai mare și a făcut-o, chiar dacă a fost un an greu.

În pandemie, ne-am descurcat fiecare cum a putut…cursurile online sînt complet diferite…Mi-am propus nota asta și trebuie să știi de11 ca să iei 10… Am intrat la Colegiul I.C.Brătianu , lamate info intensiv și vreau să urmez o carieră în domeniu, a spus Cătălina Alexia Mihai.

Eu cred că ambiția este cea care fcae diferența. În online, ești tentat mai mult să nu fii atent, să copiezi. Trebuie să treci peste toate acestea și să lupți, a spus și eleva Maria Diaconescu.

Iazabela Stoica este din Curtea de Argeș. A reușit să intre la Colegiul Brătianu, unde va studia mate-info, visând la o carieră de programator. Un drum lung, greu, dar care la final speră să-i aducă satisfacții. Aceștia au fost elevii, sau mai bine zis , elevele de 10 ale Argeșului. Șefii învățămîntului argeșean speră ca, la anul, numărul lor să fie dublu. Copiii, în schimb, își doresc un an în care să meargă la școală și să se bucure, cot la cot, cu profesorii.