Elevii de 10, premiați de Guvern. Câți bani primesc cei care au luat nota maximă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ioana Nechifor 27.08.2019, 16:02
Elevii de 10, premiați de Guvern. Câți bani primesc cei care au luat nota maximă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Elevii care au obținut nota maximă, la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, vor fi recompensați financiar de Guvern. Potrivit anunțului făcut de premierul României – Viorica Dăncilă, în acest an, numărul celor care au reușit să ia 10 la aceste examene este de aproximativ 700 de elevi.

Ce sume vor primi elevii care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

După faptă și răsplată! De asta vor avea parte elevii care au muncit din greu și au reușit să obțină rezultate deosebite la examenele susținute.

Astfel, cei care au luat 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor primi o recompensă financiară din partea Guvernului.

Premierul României – Viorica Dăncilă a anunțat că și în acest an se vor acorda acest gen de premii celor care au învățat din greu și au obținut nota maximă.

„Guvernul acordă şi în acest an stimulente financiare pentru elevii care au obţonut media generală 10 la examenele naţionale.

Suţinem tinerii capabili de performanţe şcolare şi vom acorda stimulente financiare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a 8 a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3000 de lei fiecărui elev de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat”, a anunţat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Guvernul va oferi premii financiare elevilor care au luat 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat
Guvernul va oferi premii financiare elevilor care au luat 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

700 elevi de nota 10, la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Aproximativ 700 de elevi vor beneficia anul acesta de premiile financiare oferite de Guvern.

Potrivit declarațiilor făcute de premierul României, anul acesta, numărul elevilor care au reușit performanța notei de 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat este mai mare decât în 2018.

Prin intermediul acestor premii de natură financiară, Guvernul încearcă să-i recompenseze pe elevii silitori și să-i atragă cât mai mult către studii.

„În acest an vor beneficia de aceste recompense 459 de absolvenţi ai clasei a 8 a, respectiv 235 de absolvenţi de clasa a 12 a. Mă bucur că numărul absolvenţilor din acest an acre a obţinut media 10 este mai mare decât cel de anul trecut.

Îi felicit şi le urez succes în continuare”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Urmăriți Impact.ro și pe