Renunță PSD la guvernare? Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră pe Facebook

Ciprian Ioana 26.08.2019, 17:25
Renunță PSD la guvernare? Viorica Dăncilă, anunț de ultimă oră pe Facebook

Pe parcursul zilei de luni, odată cu posibila ieșire a ALDE din coaliția de guvernare, s-a vehiculat că PSD ar putea decide, de asemenea, același lucru. Premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacție pe Facebook, acolo unde a vorbit despre viitorul partidului pe care-l conduce.

Premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacție, pe Facebook, chiar înainte de anunțul oficial al ALDE privind retragerea de la guvernare. Șefa Guvernului a avut, luni dimineață, o întâlnirea cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Dar se pare că discuțiile nu au condus la niciun rezultat. În ciuda rupturii coaliției, PSD susține că nu va ceda guvernarea.

Mai mult, vrea să atragă mai multe persoane în acest proiect, în special din partea Pro România și ALDE.

Ce spune Dăncilă despre ieșirea PSD de la guvernare

ALDE ar putea decide ieșirea de la guvernare. Ce face PSD

Într-o postare pe Facebook, premierul Dăncilă a spus că PSD nu renunță la guvernare. 

“PSD va merge înainte cu guvernarea ţării şi alături de noi vor veni toţi cei din ALDE şi Pro România care au curajul de a-şi asuma acest proces, care înţeleg că fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele şi calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetăţenii care ne-au dat votul şi încrederea în 2016”, susține Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook.

Premierul consideră că PSD poate asigura, în acest moment, guvernarea țării.

“Dacă unii dintre membrii ALDE nu înţeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil: în faţa românilor, în faţa colegilor de bună-credinţă care au fost sacrificaţi în numele unor interese mărunte, în faţa celorlalte instituţii ale statului român şi în faţa partenerilor noştri externi. PSD va asigura stabilitatea acestei guvernări. Dincolo de jocul politic al unora, este important ce se întâmplă cu destinul ţării şi ce credibilitate avem în plan extern”, a adăugat șefa Guvernului.

Strategia PSD pentru perioada următoarea va fi discutată într-o ședință CEx a partidului, convocată de urgență luni după-amiază, de la ora 17:00. Social-democrații așteptau, după-amiază, anunțul oficial al ALDE privind ieșirea de la guvernare pentru a ști ce e de făcut pe viitor.

Odată ce miniștrii ALDE își dau demisia din Guvern, premierul poate numi interimari pentru aceste portofolii. Apoi, potrivit legii, are la dispoziție 45 de zile pentru a obține sprijinul Parlamentului în privința noii echipe guvernamentale.

Urmăriți Impact.ro și pe