Elevii care ar putea merge la școală și în scenariul roșu. Anunțul Ministrului Educației

Cristian Cojocaru / 05.03.2021, 17:10
Elevii care ar putea merge la școală și în scenariul roșu. Anunțul Ministrului Educației

Ministrul Educației a venit cu un anunț în care precizează în ce situații elevii pot merge la școală inclusiv în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu este de părere că elevii trebuie să meargă la școală indiferent de situația pandemică.

În ce situație elevii pot merge la școală în scenariul roșu

Sorin Cîmpeanu a făcut o solicitare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență în scopul de a fi permis elevilor din clasele terminale să meargă la cursuri fizic chiar dacă localitățile din care fac parte se află în scenariul roșu. Ministrul Educației consideră că elevii trebuie să se prezinte la cursuri indiferent de contextul actual, pentru că examenele care se apropie sunt foarte importante.

Începând de luni, Capitala urmează să intre în scenariul roșu. Ministrul Educației consideră ideal ca cei 15.000 de elevi să fie lăsați să meargă la cursuri.

“Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale – Bacalaureat şi Evaluare Naţională – pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile în aşa fel încât şcolile cuprinse în localităţile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu consideră că elevii din clasele terminale trebuie să meargă la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea din care fac parte aceștia
Sorin Cîmpeanu consideră că elevii din clasele terminale trebuie să meargă la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea din care fac parte aceștia

Situația din București se înrăutățește

Ministrul Educației este de părere că ”școlile se închid ultimele și se deschid primele”. Cîmpeanu consideră că “este vorba despre o rată de infectare, din păcate, peste 3 la mie, dar este 3,05. Dacă am lua în considerare la populaţia reală a Bucureştiului şi nu la cea cuprinsă în statistici probabil că am fi uşor sub 3. Asta este o consideraţie secundară”.

Ministerul Educației va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca elevii din clasele terminle să se poată prezenta la cursuri, indiferent de scenariul în care se află localitatea din care fac parte.

“Ministerul Educaţiei va susţine importanţa educaţiei pentru copii, pentru viitorul acestei ţări. Ministerul Educaţiei va susţine prioritizarea reglementărilor din domeniul educaţiei atâta vreme cât educaţia stă la baza securităţii unui popor, a prosperităţii, sănătăţii unui popor. Ministerul Educaţiei va face toate demersurile în aşa fel încât fâşia îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate (…) să nu se transforme într-o falie.

Ministerul Educaţiei va face toate demersurile care îi stau în limitele de competenţă pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susţinerii examenelor naţionale. De asemenea, va face eforturi şi pentru susţinerea activităţii remediale pentru elevii celorlalte clase care nu vor susţine anul acesta examenele naţionale”, a mai adăugat ministrul Educației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI