Elev de clasa a IV-a din Brăila, bătăușul clasei. Copilul își terorizează colegii în ultimul hal

Cătălina Burghelea 09.02.2022, 06:41
Elev de clasa a IV-a din Brăila, bătăușul clasei. Copilul își terorizează colegii în ultimul hal

Un elev de clasa a IV-a din Brăila a reușit o „performanță” la care comunitatea nu s-ar fi așteptat. Și-a bătut aproape toți colegii din clasă, mulți dintre ei ajungând acasă cu vânătăi sau dinți sparți. Părinții sunt extrem de revoltați și refuză acum să își mai lase copiii la școală, de teama bătăușului minor.

O clasă întreagă, terorizată de un coleg agresiv

Într-o clasă de 30 de elevi, un copil de 10 ani i-a lovit cu bestialitate pe 20 dintre colegii săi. Părinții au ajuns la capătul răbdării și aformă că nu mai suportă să vadă cum odraslele lor ajung acasa bătute.

De doi ani, un elev de clasa a patra din Brăila le face zile grele colegilor. Din cei 30 de copii, câţi sunt în clasă, doar câţiva au reuşit să scape de agresivitatea băiatului. Revoltaţi că directoarea școlii închide ochii la aceste nereguli grave, părinţii refuză să îşi mai lase copiii la cursuri. Inclusiv reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Brăila acuză conducerea unităţii de învăţământ cu pricina că a încercat să muşamalizeze cazul.

Bătăușul de 10 ani a băgat spaima în părinți

Elevul din Brăila a agresat 20 de colegi de clasă, lovindu-i cu bestialitate. Foarte grav este că, până în momentul de față, nu s-a luat niciun fel de măsură împotriva copilului bătăuș, iar părinții micuților care au căzut pradă pumnilor sunt pur și simplu îngroziți.

Plini de vânătai ajung zilnic acasă elevii clasei a IV-a, de la şcoala Sfântul Andrei din Brăila. Copilașii declară că sunt agresaţi chiar de un coleg extrem de agresiv.

„Aici am unghiile lui băgate în carne. Şi pe spate nu se vede, dar sunt verde, roşie pe aici”, a povestit o elevă, pentru Observator.

„Fiecare a mai luat câte un pumn. Sunt puţini care nu au fost…”, a mărturisit Cătălina Rotaru, directoarea școlii.

Foto Observator
Foto Observator

Val de acuzații la adresa conducerii școlii din Brăila

Deși știe de problemele cauzate de elevul neastâmpărat, conducerea şcolii le-a ignorat, acuză părinţii copiilor agresați. Mai mult, adulții spun că situația nu este nouă, de doi ani văd vânătăi pe trupurile firave ale micuților lor. Ajunşi în pragul disperării, aceștia au făcut o reclamaţie comună şi au trimis-o la Inspectoratul Școlar Brăila. Unii dintre copii au și certificate medico-legale.

„De muşcat, a muşcat-o, de strâns de gât, a strâns-o. De tăvălit prin zăpadă, în curtea şcolii, după ore, a tăvălit-o”, a dezvăluit un părinte.

„A venit băiatul meu acasă plin de vânătăi pe mâini şi pe picioare şi cu un dinte spart. Am scos certificat medico-legal şi asta este”, a completat un altul.

Directoarea a încercat să ascundă problema sub preş

În loc să ia măsuri, doamna director a luat la întrebări elevii, pentru a afla cine sunt părinţii care au făcut reclamaţia.

„Doamna directoare, în tot acest timp, a încercat să ascundă problema sub preş şi a făcut tot ce este posibil ca acest lucru să nu fie adus la cunoştinţă nici măcar nouă”, a precizat Cătălin Canciu, inspector şef ISJ Brăila.

În faţa camerelor de luat vederi, femeia se apără.

„Noi am am încercat în toţi anii aceştia, chiar dacă l-am şi sancţionat, să îl integrăm, să îl ajutam să treacă peste moment, peste agresivitatea asta a lui”, a explicat directorea Cătălina Rotaru.

Mama copilului agresiv amenință părinții

În tot acest timp, mama copilului agresiv, plecată la muncă în străinătate, tună și fulgeră la adresa părinţilor pe grupul de WhatsApp al clasei.

„Pentru cum îmi speriaţi copilul şi pentru ce aţi făcut familiei mele veţi regreta!”, amenință femeia.

Acum, poliţia brăileană a deschis o anchetă. La fel şi Inspectoratul Şcolar Județean. Cert este că jumătate dintre părinţi nu-şi mai lasă copiii la şcoală de teama elevului bătăuș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...