Elena Udrea sare în apărarea lui Traian Băsescu după decizia că a colaborat cu Securitatea: „Măi ipocriților! Nu vă e rușine?”

Ana Anitoiu 24.03.2022, 15:43

Elena Udrea a sărit în apărarea lui Traian Băsescu, joi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit, miercuri, că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea. Fostul ministru al Turismului și Dezvolării Regionale s-a făcut foc și pară când a aflat despre hotărârea definitivă a instanței supreme.

Cum i-a luat apărarea Elena Udrea lui Traian Băsescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Decizia este definitivă. Instanța supremă a respins recursul fostului președinte al României la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse, în anul 2019, același lucru.

Elena Udrea a publicat un mesaj pe pagina ei de Facebook în care i-a luat apărarea lui Traian Băsescu. Fostul ministru a scris că această decizie definitivă a ÎCCJ nu schimbă cu nimic performanțele sau erorile pe care politicianul le-a făcut în calitate de președinte al țării, primar general al Bucureștiului sau ministru al Transporturilor și Infrastructurii. Ea a menționat că hotărârea a fost pronunțată „în accepțiunea legii existente azi”.

„La fel de bine, cei trei judecători puteau spune că nu. Soarta noastră și a țării ar fi fost aceeași, nimic nu s-ar fi schimbat. Și nici Putin, nici Biden, nici Rusia, America sau UE nu ar fi schimbat nimic din ceea ce ei fac și ne influențează viața azi în România și în lume!”, a scris Elena Udrea.

Elena Udrea sare in apararea lui Traian Basescu dupa decizia ca a colaborat cu Securitatea
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Elena Udrea, despre alegerile din 2004

De asemenea, în mesajul ei, Elena Udrea a făcut referire la alegerile prezidențiale din 2004. Atunci, în cel de-al doilea tur de scrutin, Adrian Năstase, candidatul Partidului Social Democrat, a fost învins de Traian Băsescu, candidatul Alianței Dreptate și Adevăr.

„Dacă am fi aflat înainte de votul din decembrie 2004, care l-a făcut Președinte, că Traian Băsescu, despre care toți adversarii politici spuneau atunci că nu ar fi putut avea cariera profesională fabuloasă în marina comercială fără sprijin de la regimul comunist, a povestit în scris de două ori, despre ce au făcut niște colegi ai lui în vacanțele de liceeni la un liceu militar!!!!, am fi votat cu Năstase????????????????? Eu sigur nu!”, a scris ea.

Elena Udrea s-a dezlățuit în urma deciziei ÎCCJ: „Marș înapoi în groapa de gunoi moral a societății”

Spre finalul mesajului pe care l-a publicat pe Facebook, Elena Udrea s-a dezlănțuit la adresa celor care l-au incriminat pe Traian Băsescu pentru faptul că în anul 1973, când era elev la un liceu militar, ar fi povestit despre aventurile de vacanță ale unor colegi cu turiste poloneze.

„Măi ipocriților! Nu vă e rușine că pupați azi în fund pe toți turnătorii la Noua Securitate, îi lingeți și îi faceți eroi pe toți lașii și toate scursurile care s-au îmbogățit prin afaceri cu statul și apoi s-au pus la dispoziția statului de drept de azi, cu turnătorii ordinare cu care au aruncat oamenii în pușcării și au distrus vieți și cariere?

Un stat de drept mai prost, mai incompetent, mai rău, mai nociv ca Securitatea lui Ceaușescu, dar vă pute că Traian Băsescu, liceean fiind la un liceu cu profil militar, în anul 1973!!!!!, (când tot poporul nici nu îndrăznea să gândească împotrivă Sistemului), ar fi povestit aventurile de vacanță ale unor colegi cu turiste poloneze??? Nu vă e rușine???

Mai ales vouă, nemernicilor, care ați ajuns să vă citească alții rahaturile de pe paginile de Facebook, crezându-vă niște lumini, doar pentru că turnătorul (între ghilimele, n.r.) Băsescu v-a făcut cineva? Marș înapoi în groapa de gunoi moral a societății, unde vă e locul și de unde nimeni nu o să vă mai ridice a doua oară!”, a continuat Elena Udrea.

Cum a reacționat Traian Băsescu la decizia ÎCCJ

Traian Băsescu a refuzat să comenteze decizia definitivă a instanței supreme. Fostul șef al statului a anunțat pe pagina lui de Facebook doar că a luat notă de această hotărâre și că va face demersurile legale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În urma deciziei ÎCCJ conform căreia a fost colaborator al Securității, Traian Băsescu ar putea rămâne fără beneficiile ce decurg din faptul că a fost președinte al României, potrivit unei legi ce a fost promulgată în octombrie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...