Elena Udrea, revoltă în spatele gratiilor. Mesajul a putut fi văzut de toată lumea. „Terminați odată”

Anca Manolica 22.11.2022, 17:55
Elena Udrea, revoltă în spatele gratiilor. Mesajul a putut fi văzut de toată lumea. „Terminați odată”

Elena Udrea se află în spatele gratiilor, acolo unde își ispășește pedeapsa de 6 ani de închisoare, după acuzațiile care i-au fost aduse în dosarul Gala Bute. Recent, pe pagina de Facebook a fostul ministru a apărut un mesaj foarte lung, prin care își exprimă revolta cu privire la un eveniment dramatic care a avut loc în România. Ce a enervat-o pe fosta blondă de la Cotroceni.

Fostul ministru al Turismului, strigăt din spatele gratiilor

Fostul ministru al Turismului ia atitudine din închisoare, acolo unde își ispășește pedeapsa în dosarul Gala Bute. Aflată în penitenciarul Târgșor, Elena Udrea a transmis un mesaj puternic pe Facebook, duminică, 20 noiembrie, în contextul unui caz șocant petrecut recent la noi în țară.

Este vorba despre răpirea şi violarea celor două fetiţe din Braşov de către un recidivist, de care fosta blondă de la Cotroceni a rămas oripilată. Aceasta a făcut o radiografie a sistemului de justiţie şi al celui penitenciar din România, care, potrivit spuselor sale, nu face nimic pentru a reabilita infractorii încarceraţi, precizând că gradul de recidivă din țara noastră este cel mai mare din Europa.

Ce a scris Elena Udrea în mesajul său de revoltă

Pe pagina sa de Facebook, blondina a criticat dur sistemul penitenciar românesc, pe care l-a catalogat ca fiind drept „o fabrică de recidivişti”, acolo unde angajaţii lucrează în condiţii foarte grele, pe salarii foarte mici, de unde și lipsa de interes. Mai mult, Elena Udrea spune că deținuții nu au posibilitatea și nici condiții pentru a munci, ceea ce ar reprezenta calea cea mai eficientă spre reabilitare.

Elena Udrea, revoltă în spatele gratiilor
Elena Udrea, revoltă în spatele gratiilor

Fostul ministru al Turismului se declară nemulțumit de modul în care oamenii legii îi pedepsesc pe cei care ajung să comită infracțiuni. Faptul că România nu pune la dispoziție o metodă clară de a preveni recidiva infractorilor reprezintă o problemă destul de gravă, ce ar trebui rezolvată în cel mai scurt timp, semnalează Udrea.

„Cazul răpirii și violării a celor două fetițe din Brașov de către un recidivist arată a mia oară cât de proastă este politica penală pe care o avem concepută de Macovei, procuror comunist, și continuată din incompetență, frică sau oportunism de alți miniștri ai justiției.

Cel mai important aspect discutat aici este recidiva. Mai mult de jumătate dintre infractori sunt recidiviști, iar gradul de recidivă din România este cel mai mare din Europa.

Deci statul român nu este în stare să-i reabiliteze pe cei care încalcă legea, să îi reintegreze în societate după executarea pedepsei. Motivele sunt simple, dacă cineva ar fi interesat să le afle, pe de o parte, pușcăriile românești sunt fabrici de infractori, pe de altă parte, autoritățile sunt total dezinteresate de ceea ce se întâmplă cu un deținut dupa ce pleacă din închisoare.”, a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Semnalul de alarmă tras din închisoare

Fosta politiciană acuză că nu există programe bine puse la punct care să vină în sprijinul celor închiși. Aceasta avertizează că oamenii ajung să iasă din închisoare cu o atitudine mult mai agresivă decât în momentul în care au intrat, pentru că nimeni nu face nimic pentru a îi reabilita.

„Aproape nimeni nu iese reabilitat dintr-o pușcărie, cei răi ies și mai răi, cei care ar avea o șansă la îndreptare, după ani de detenție în condiții inumane, ies înrăiți, frustrați, cu dorinta de răzbunare, iar cei care sunt aici dintr-o greșeala a lor sau a justiției nu au nevoie sa fie reabilitați oricum.

Supraaglomerarea cu mult peste limitele admise, înghesuirea de-a valma a tututor categoriilor de deținuți, punerea la un loc a celor sănătoși cu cei bolnavi psihic prezenți în număr uriaș în pușcării (spre exemplu, la Târgșor sunt 170 de bolnave psihic din aproape 500 de femei), lipsa condițiilor de igienă, lipsa asistenței medicale potrivite, lipsa unor programe și activități eficiente de reabilitare, personalul insuficient, faptul că oamenii stau degeaba, fără să muncească ani de zile, plus multe altele duc la consolidarea și acutizarea comportamentul antisocial și infracțional al celor care trec prin pușcăriile românești.”, a mai adăugat fosta blondă de la Cotroceni.

Citește și: Bucurie mare pentru Elena Udrea. Conducerea penitenciarului Târgșor a luat decizia deja

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...