Elena Udrea, mutată din celula de lux. Cu cine va împărţi camera fostul ministru

Ana Anitoiu 19.06.2022, 11:50
Elena Udrea, mutată din celula de lux. Cu cine va împărţi camera fostul ministru

Elena Udrea va fi mutată din celula de lux într-o altă încăpere din Penitenciarul Târgșor, unde a fost dusă, în urma extrădării din Bulgaria, pentru a-și ispăși sentința definitivă de șase ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale va împărți camera.

Elena Udrea mai are o speranță

Elena Udrea nu s-a împăcat cu gândul că va petrece următorii ani din viața sa la Penitenciarul Târgșor. Fosta blondă de la Cotroceni așteaptă ziua de luni, când va avea proces la instanța supremă, prin care contestă condamnarea la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a amânat pentru această dată judecarea recursului în casaţie prin care Elena Udrea încearcă să scape, printr-o cale extraordinară de atac, de condamnarea la închisoare.

„Elena are încredere că totuşi se poate corecta la recurs condamnarea ei care repet, a fost una abuzivă. Momentan este ok, rezistă şi se pregăteşte pentru ziua de poimâine (luni, 20 iunie, n.r.)”, a spus Adrian Alexandrov, sâmbătă, la România TV, după ce și-a vizitat partenera de viață la penitenciar.

Elena Udrea, mutata din celula de lux. Cu cine va imparti camera fostul ministru
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Cu cine va împărţi camera Elena Udrea la închisoare

La încheierea perioadei de carantină obligatorii, Elena Udrea va fi mutată din celula de lux, unde stă singură, într-o cameră cu alte șapte deținute, conform România TV. Ea a mai petrecut un timp la Penitenciarul Târgşor, în 2015, după ce a fost încarcerată tot în legătură cu dosarul Gala Bute.

„Suplimentar stabilirii regimului de executare, Comisia (din penitenciar, n.r.) va lua în calcul statutul Elenei Udrea de persoană care necesită protecţie, fapt ce va presupune cazarea individuală sau împreună cu deţinute compatibile pe criterii de educaţie, profesie sau funcţie avută anterior arestării.

Totodată, statutul de persoană care necesită protecţie presupune participarea la toate activităţile din penitenciar (inclusiv munca – dacă fostul politician optează pentru această posibilitate) cu asigurarea gradului necesar de protecţie, atât din punct de vedere al demnităţii umane, cât şi al siguranţei proprii”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Aceștia au adăugat că din punct de vedere al spațiului asigurat, este garantat faptul că fostul ministru Elena Udrea va avea cel puțin patru metri de spațiu minim individual. Camerele asigură fiecărei persoane pat individual și sunt dotate cu mobilier specific, instalaţii de încălzire şi utilităţi igienico-sanitare, astfel încât fiecare deţinută să aibă acces permanent la apă potabilă şi zilnic la apă caldă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...