Elena Udrea primește o lovitură dură în spatele gratiilor. Decizia ANAF care o lasă fără bunuri

Stan Filon 27.10.2022, 12:28
Elena Udrea primește o lovitură dură în spatele gratiilor. Decizia ANAF care o lasă fără bunuri

Fostul ministru Elena Udrea primește o lovitură dură în spatele gratiilor! ANAF scoate joi la licitaţie mai multe bunuri care au aparţinut fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Vorbim despre mai multe terenuri pe care Curtea de Apel și Curtea Supremă au pus sechestru. Vezi în rândurile de mai jos de la cât pleacă licitația.

Elena Udrea primește o lovitură dură în spatele gratiilor

Așadar, ANAF scoate la vânzare terenurile deținute de Elena Udrea, fostul ministru al Turismului. Aceasta se află în prezent în penitenciar, unde ispășește condamnarea la 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute. Mai exact, este vorba despre nu mai puțin de șase terenuri situate în sectorul 1 al Capitalei, iar prețul de pornire al licitației este de 3 milioane de lei, preț fără TVA.

Acesta este doar un prim lot, ANAF a mai scos la licitaţie şi maşinile fostului ministru şi urmează să fie licitate şi celebrele terenuri din localitatea Nana, judeţul Călăraşi.

Elena Udrea primeste o lovitura dura in spatele gratiilor. Decizia ANAF care o lasă fara bunuri
Elena Udrea primeste o lovitura dura in spatele gratiilor. Decizia ANAF care o lasă fara bunuri

Elena Udrea poate scăpa de dosare

Între timp, Elena Udrea speră să scape de cele două dosare de corupţie, după ultima decizie din justiție. Mai exact, completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi, 25 octombrie, că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Astfel, mii de dosare urmează să fie închise pur și simplu.

„Normele referitoare la întreruperea cursului prescripţiei sunt norme de drept penal material (substanţial) supuse din perspectiva aplicării lor în timp principiului activităţii legii penale prevăzut de art. 3 din Codul penal, cu excepţia dispoziţiilor mai favorabile, potrivit principiului „mitior lex” prevăzut de art. 15 alin. (2) din Constituţie şi art. 5 din Codul penal.

„Instanţa care soluţionează contestaţia în anulare, întemeiată pe efectele deciziilor Curţii Constituţionale nr. 297/26.04.2018 şi nr. 358/26.05.2022, nu poate reanaliza prescripţia răspunderii penale, în cazul în care instanţa de apel a dezbătut şi a analizat incidenţa acestei cauze de încetare a procesului penal în cursul procesului anterior acestei din urmă decizii”, precizează Înalta Curte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...