BREAKING

Elena Udrea va fi extrădată. Primele cuvinte spuse de fostul ministru, la ieșirea din sala de judecată

Badea Violeta, Ana Anitoiu 10.06.2022, 18:13
Elena Udrea va fi extrădată. Primele cuvinte spuse de fostul ministru, la ieșirea din sala de judecată

Zi importantă astăzi, 10 iunie, pentru Elena Udrea! În orele următoare, fostul ministru al Dezvoltării va afla dacă va fi extrădată sau nu din țara vecină în dosarul „Gala Bute” în care este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare. La ultimul termen, fosta blondă de la Cotroceni a criticat în termeni duri justiția din România.

Elena Udrea, extrădată din Bulgaria

Update vineri, 10 iunie 2022, ora 18:13. După ce judecătorii bulgari au pronunțat decizia referitoare la extrădarea ei, Elena Udrea a declarat că nu există justiție pentru mine nici în România și nici în Bulgaria.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute.

În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. În zilele următoare veți afla cine a făcut presiuni”, a declarat Elena Udrea după decizia judecătorilor”, a spus Elena Udrea.

Întrebată despre ce îi va spune fetei de trei ani, Elena Udrea a declarat: „O să îi spun din nou o minciună – că nu pot veni pentru că am ceva de făcut. Așa cum o mint de două luni”.

Elena Udrea este dusă înapoi în arestul poliției, unde va rămâne pentru două luni. Curtea de Apel din Sofia va trimite mandatul înapoi în România în care anunță că l-au acceptat. Poliția Română are la dispoziție 10 zile ca să decidă cum o vor prelua din arestul bulgar.

Update vineri, 10 iunie 2022, ora 17:59. Elena Udrea va fi extrădată din Bulgaria în România. Decizia judecătorilor bulgari de la Curtea de Apel de la Sofia este definitivă.

Ce a spus Elena Udrea în fața instanței

Update vineri, 10 iunie 2022, ora 17:39. Elena Udrea le-a cerut magistraților să respingă extrădarea din cauza tuturor abuzurilor și încălcărilor de lege săvârșite împotriva ei. Fostul ministru a spus că are 20 de ani de când este în politică și că nu îi este frică.

„Dar sunt mama unui copil de trei ani și nu pot să iau în calcul că dacă sunt în stare de așa presiuni și abuzuri, sunt în stare de orice. Care e miza? Nu știu. Există această realitate a unui proces inegal și împotriva integrității mele fizice, vă rog să respingeți”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea a cerut să fie sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul în care în multe cazuri, în țări din Uniunea Europeană, s-a decis ca alți cetățeni români să nu fie trimiși în România, în baza unor dovezi „mult mai puține și mai puțin puternice în cazul unor încălcări și abuzuri mult mai slabe” decât în al ei.

„Considerăm că la nivelul CJUE ar trebui să existe o decizie care sa reglementeze unitar către toate țările UE răspunsul instanțelor din țara unde se judecă cererea de extrădare”, a spus Elena Udrea.

Însă, Elena Udrea a precizat că vrea să se întâmple acest lucru numai în cazul în care ea va putea aștepta răspunsul în stare de libertate, deoarece pronunțarea deciziei ar putea dura câteva luni, până la unul sau doi ani. Altfel, fostul ministru a spus că ar însemna ca ea să aștepte răspunsul într-o stare de detenție în baza unei hotărâri ilegale date de un tribunal constituit nelegal în România.

Știrea inițială:

Emoții uriașe pentru Elena Udrea. Fostul ministru își află sentința

Aflată în Bulgaria, Elenei Udrea trece prin momente tensionate astăzi, 20 iunie. Fostul ministru își află sentința decisivă. Magistraţii de la Curtea de Apel din Sofia vor decide, din moment în moment, dacă o extrădează sau nu pe fosta politicană din România.

În cazul în care decizia îi va fi nefavorabilă, Elenei Udrea va fi adusă în țară pentru a-și executa pedeapsa de 6 ani de închisoare, primită în dosarul Gala Bute.

Fostul ministru al Dezvoltării a părăsit România la începutul lunii aprilie, cu puțin timp înainte ca Instanţa Supremă să anunțe respectiva condamnare.

Elena Udrea afla vineri, 10 iunie, daca va fi extradata
Elena Udrea afla vineri, 10 iunie, daca va fi extradata

Ce acuzații i se aduc Elenei Udrea

Elena Udrea este acuzată că ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Conform celor de la DNA, sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul fostului ministru, fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta.

De asemenea, fosta blondă de la Cotroceni mai este acuzată că a silit și alți funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, aducând un prejudiciu important bugetului instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria”

Pe data de 8 iunie, Elena Udrea a fost adusă în cătușe în fața instanței. La procesul respectiv a fost audiată și avocata Ingrid Mocanu, care a făcut mai multe declarații favorabile fostului ministru. Printre altele, ea a vorbit și despre condițiile inumane din închisorile din România. La rândul său, Elena Udrea a adus acuzații justiției din țara noastră.

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, de care nu am avut parte în România. Se fac presiuni și asupra justiției de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel.

Dacă fac în Bulgaria presiuni, ce pot face în România!”, a spus fosta blondă de la Cotroceni, după audierile de la Curtea de Apel din Sofia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...