Elena Udrea rămâne în arest până la decizia de extrădare. În România o așteaptă o pedeapsă de 6 ani

Mihnea Tălău 09.04.2022, 18:36
Elena Udrea rămâne în arest până la decizia de extrădare. În România o așteaptă o pedeapsă de 6 ani

Sâmbătă, în jurul orelor 17.30, Elena Udrea se afla în sala de judecată din Bulgaria, în orașul orașul Blagoevgard, așteptând verdictul magistraților de la sud de Dunăre. Ea va afla dacă va fi adusă în țară pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare, dată de justiția română în Dosarul Galea Bute.

Udrea în fața magistraților bulgari

Update 9 aprilie, ora 18:20. Judecătorii bulgari au hotărât, sâmbătă, ca Elena Udrea să rămână în arest până la momentul extrădării în România, potrivit Antena 3.

Udrea se află în Bulgaria, unde a fost reținută în timp ce voia să fugă în Grecia, cu bani în portbagajul mașinii. Acum este audiată, după ce a fost reținută pentru 72 de ore.

Reacția lui Mihai Șora după condamnarea Elenei Udrea. Ce sfaturi i-a dat filosoful
Elena Udrea prinsă de polițiști la vama Kulata

„Blonda de la Cotroceni” a părăsit România cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței la ÎCCJ, care au decis ca aceasta să execute cei 6 ani de închisoare, primiți în 2018 în dosarul „Gala Bute”.

După o noapte petrecută în arestul poliției de frontieră Petrici, la 19 kilometri de locul unde a fost prinsă, Elena Udrea a apărut vineri în fața instanței din Bulgaria. Era îmbrăcată cu același tricou alb pe care îl purta joi, când a fost reținută de autoritățile din țara vecină.

Ea a fost reținută de autoritățile bulgare la Vama Kulata în momentul în care voia să treacă în Grecia.

Condamnare de șase ani în România

Udrea a rămas, joi, cu pedeapsa inițială de șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, contentația inițiată de Elena Udrea privind decizia inițială, în care fusese condamnată la șase ani de închisoare.

Ea a mai fugit din țară în 2018, tot pentru a se sustrage unei pedepse cu închisoarea, și a fost prinsă tocmai în Costa Rica. S-a reîntors abia după ce sentința inițială de 6 ani de închisoare cu executare din dosarul Gala Bute a fost anulată ca urmare a intervenției CCR privind așa-zisa compunere nelegală a completurilor de judecători de la Înalta Curte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...