EXCLUSIV

Elena Merișoreanu, ultimele pregătiri pentru operație: „Mi-am făcut toate analizele”. De ce a ales tot chirurgii români, după un consult în America. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 13.12.2022, 15:55

Artista a ajuns la spital după ce a acuzat dureri mari la picior, în urma unui concert maraton, de câteva ore, susținut la Londra. Elena Merișoreanu ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru Impact.ro, că și-a făcut analizele premergătoare intervenției chirugicale, și că, după ce medicii le vor consulta, ea va intra în operație, la Spitalul de Ortopedie „Foișor”.

„Abia mai stau în picioare. Sunt rău cu piciorul, nu mai pot aștepta”

„De ce ți-e frică, nu scapi!”, spune o veche vorbă din popor. Iar Elena Merișoreanu a simțit pe propria-i piele acest lucru. Artista a fost nevoită să tot amâne o intervenție chirurgicală la picior, date fiind evenimentele pe care trebuia să le onoreze.

Însă, în urma ultimului său concert, de câteva ore, susținut zilele trecute în Londra, pentru românii din Diaspora, artista a ajuns la medic cu dureri insuportabile. Urmează a fi operată, după ce va primi rezultatul analizelor:

„Abia mai stau în picioare. Sunt rău cu piciorul, nu mai pot aștepta. Aștept rezultatele analizelor, pentru a putea fi operată. Am computerul tomograf făcut, care a ieșit foarte bine. Eu nu am alte probleme de sănătate. Operația nu e grea, dar recuperarea da și durează cel puțin trei luni.

Nu trebuie să pun piciorul jos, umblu cu un cadru. Avem medici foarte buni în România. La ortopedie, la Foișor, e ca-n stațiune. Acolo mă duc. Acum patru ani, am fost cu fiica mea la San Diego, la un institut mare, ortopedic. A venit un doctor la mine, care era român.

Și mi-a zis că nu există ortopezi mai buni ca la noi. Și atunci am decis să mă operez în țară și bine am făcut. La piciorul la care am suferit intervenția chirurgicală nu mai am nimic. Pot să și zbor”, a adăugat Elena Merișoreanu, pentru Impact.ro.

Elena Merișoreanu
Elena Merișoreanu

„Statul în picioare, pe scenă, o viață întreagă, și-a pus amprenta”

Elena Merișoreanu este convinsă că operația va decurge bine și că se va recupera total, mai ales că a mai suferit o intervenție chirurgicală asemănătoare, la celălalt picior. Totodată, artista ne-a mai spus că și Constantin Enceanu, colegul ei de scenă, operat recent, se simte foarte bine:

„Nu-mi fac griji în privina operației. Am mai făcut, nu-i prima de acest fel. Și Constantin Enceanu (n.r. operat, recent, la același medic la care a apelat și artista) se simte foarte bine. Statul în picioare, pe scenă, o viață întreagă, și-a pus amprenta, de aceea am ajuns aici.

Înainte de prima operație, mi s-a spus de către un alt cadru medical că un medic mai bun ca profesorul Stoica, de la Foișor, nu găsesc. A mers o cunoștință în State și a costat-o să-i pună proteză și pentru recuperare 30.000 de euro.

Domnul profesor nu a vrut să-mi ia niciun ban, la operația de la celălat picior, de acum câțiva ani. De la acea intervenție, nu mai simt nicio durere. Totul e foarte bine”, ne-a mai declarat artista pentru Impact.ro.

Citește și: Elena Merișoreanu, decizie surpriză la 75 de ani. A recunoscut, fără rușine

Urmăriți Impact.ro și pe