EXCLUSIV

Elena Gheorghe, despre cât a câştigat din concertul de la Sala Palatului. „Până la urmă este important și ce lași în urma ta, nu numai să faci bani” EXCLUSIV

Denisa Macovei 09.06.2022, 16:58

De câțiva ani, Sala Palatului a devenit un etalon pentru artiștii români, care închiriază spațiul pentru a organiza un concert de excepție. Rând pe rând, Ștefan Bănică Jr, Horia Brenciu, Andra, Delia, dar și alți artiști din diverse genuri muzicale s-au prezentat în fața a peste 5000 de oameni. În timp ce multă lume crede că un astfel de show le mărește considerabil veniturile artiștilor care le organizează, mai ales că prețul unui bilet de acces nu este tocmai cel mai ieftin, Elena Gheorghe ne-a dezvăluit în exclusivitate că lucrurile nu stau așa și că de cele mai multe ori artistul ajunge să cheltuiască mult mai mult decât încasează de pe urma vânzărilor de bilete.

Elena Gheorghe, show la Sala Palatului, după doi ani de așteptare

După doi ani de așteptare, Elena Gheorghe a putut să-și organizeze celebrul show de la Sala Palatului, show așteptat în egală măsură atât de români cât și de armâni. Pentru un astfel de spectacol, fanii au scos din buzunar sume începând de la 72 de lei, până la 240 de lei, însă prețul plătit s-a ridicat la nivelul distracției. Astfel că, reacțiile venite în urma concertului au făcut-o pe Elena Gheorghe să uite de toată oboseala de după recital.

„Să știi că rezist foarte bine pentru că fac ceea ce îmi place. Am schimbat 8 ținute. Eram exact ca la cursele de Formula 1, când intră să le schimbe cauciucurile. Practic într-un minut și jumătate trebuia să-mi dau jos ținute pe care o aveam. Cu tot cu accesoriul de pe cap, accesoriile de la gât, să-mi schimbe și coafura. Nu știam ce mi se întâmplă. Am făcut probe înainte. Păi ne-am cronometrat. Vorbesc serios, chiar nu este minciună.

Am dat drumul la cronometru, am calculat cât timp avem între piese și ne-am conformat. M-au ajutat fetele că dacă m-ar fi ajutat sora mea, mai mult m-ar fi încurcat. Iartă-mă, dar la asta nu se pricepe. Ea are două mâini stângi când vine vorba de schimbat. Sigur mi-ar fi stricat vreun fermoar, așa fi intrat cu jumătate de rochie, sigur ar fi făcut ea ceva. Sau mi-ar fi călcat pe rochie, îți dai seama”, ne-a declarat Elena Gheorghe despre cele 7 rochii pe care le-a purtat în timpul show-ului, dar și bijuteriile în valoare de 80.000 de euro.

Elena Gheorghe, despre cat a castigat din concertul de la Sala Palatului
Elena Gheorghe

Elena Gheorghe a purtat o pelerină de 10 kilograme

Artista nu și-a uimit fanii doar cu muzica ei, ci și prin ținute. La un moment dat, Elena a cântat și a dansat acoperită de o pelerină care cântărea nici mai mult și nici mai puțin de 10 kilograme, iar pentru realizarea acesteia s-au folosit 100 de metri de material.

„Am avut febră musculară, am avut toate felurile de febre musculare care există, dar n-am avut timp să le resimt pentru că după aceea am plecat repede la Bacău pentru că am avut același eveniment pe care l-am făcut la Teatrul Radu Belingan de acolo, unde ne-au așteptat iar o grămadă de oameni.

M-am bucurat pentru că acolo nu a fost niciun picior de armân, erau numai români, dar s-au distrat, au dansat. Imaginează-ți că organizatorii și-au făcut cruce. Au zis că ei nu au mai văzut în viața lor așa ceva. Eu m-am bucurat pentru că ne-am pregătit atâta timp și ne era dor”, ne-a mai spus Elena Gheorghe.

„Niciodată nu am ținut cont de bani”

Toate aceste ținute, jocuri de lumini, sunet, implică un cost extrem de ridicat, astfel că zvonurile despre sumele de bani care le rămân artiștilor după un astfel de show sunt ușor exagerate. Elena Gheorghe ne-a mărturisit, că cel puțin în cazul ei, niciodată nu a plecat de la premisa de a face bani, ci cu ideea de a veni cu un cadou pentru admiratorii ei și a muzicii pe care o cântă.

„Întodeauna am plecat de la premisa ca omul să rămână cu ceva frumos de la evenimentele mele și să știi că niciodată nu am ținut cont de bani când a venit vorba să investesc în producție, în costume, în instrumentiști buni, în tot ce înseamnă grafică, lumini. Până la urmă este important și ce lași în urma ta, nu numai să faci bani.

Dacă faci lucrurile doar pentru bani, așa se va și simți lumea”, ne-a mai declarat artista, completând că în momentul de față se află în plin turneu cu acest concert aniversar, iar în curând speră să ajungă cu el și peste granițe, la comunitățile de români din Europa.

„Vara asta este destul de dificil să duc concertul ăsta în Diaspora, dar ne gândim serios să facem treaba asta în toamnă, dacă dă Dumnezeu și se aliniază planetele și avem liber la distracție. Vara asta efectiv avem evenimente aproape în fiecare zi. Nici să-mi văd copiii nu am timp vara asta. Dar în toamnă am vrea să mergem la Londra pentru că sunt foarte multe cereri, sunt foarte mulți români acolo și în Spania. Anglia și Spania am avut cereri clare”.

„Zâmbetul copiilor mei mă ține în picioare”

În timp ce cântăreața Elena Gheorghe susține că nu pune preț pe bani și a fost învățată de familia ei să nu se bucure de lucrurile materiale, nu același lucru se poate spune și despre fiica ei, Amelie. Artista ne-a declarat amuzată că este singura din familie care are altfel de înclinații și încă de la câțiva ani se folosea de farmecul ei pentru ca bunicii să-i cumpere mereu cadouri.

„Eu cred că nu se mai schimbă dacă mă întrebi pe mine. Ce să spun? Ăsta este farmecul ei, asta e personalitatea ei. Eu mă bucur din suflet că este o fire foarte veselă. Îți spun sincer, când ajung acasă obosită de nu mai știu pe unde să mai intru în casă de oboseală și îmi văd copiii fericiți și cu zâmbetul până la urechi, asta mă ține pe mine de fapt în picioare”, ne-a mai declarat amuzată Elena Gheorghe.

De altfel, fiica artistei este o adevărată vedetă pe site-urile de socializare, acolo unde atât Elena, cât și sora ei, Ani Pârvulescu, o postează cu regularitate. Micuța este extrem de haioasă, mai ales când face câte o năzbâtei sau se ascunde de mama ei pentru a mânca dulciuri.

„La început îi spuneam surorii mele să nu îi mai dea dulcuri pentru că ajungea acasă și nu adormea. Îți dai seama că după ce mânca ciocolată la 6 seara era mai greu să adoarmă, mai ales că avea 2 ani. După care ea a început să aibă secrete cu sora mea și făceau ele tot felul de combinații ciudate și o ruga pe Ani să nu-mi spună că i-a dat ciocolată. Normal că Ani îmi spunea, dar Amelie acum a rămas cu un tic, dacă are înghețată sau ceva o ascunde la spate. Dar eu nu o cert îți dai seama, doar că a rămas cu tic”.

Urmăriți Impact.ro și pe