Elena Ceaușescu, adevăratul „artizan” al decretului care a interzis avorturile. Cum i-a venit această idee

Stefan Daniel 20.08.2019, 10:47
Elena Ceaușescu, adevăratul „artizan” al decretului care a interzis avorturile. Cum i-a venit această idee

Elena Ceaușescu a fost adevăratul „artizan” al decretului care a interzis avorturile și care a condamnat la moarte sigură o mulțime de femei. Probabil că știai sau ai bănuit asta, având în vedere că mai toate planurile diabolice din vremea comunismului veneau de la ea. Dar este și mai revoltătoare împrejurarea în care i-a venit această idee, precum și adevăratul său scop.

Elena Ceaușescu, mare admiratoare de șampanie scumpă și de idei „mărețe”

Elena Ceaușescu, adevăratul „artizan” al decretului care a interzis avorturile. Cum i-a venit această idee
Elena Ceaușescu avea o concepție foarte patriarhală despre viața de familie, dar ea se vedea pe sine cea mai puternică și mai inteligentă femeie

Informațiile provin de la deja bine cunoscutul Ion Mihai Pacepa, omul care pare că a știut totul despre soții Ceaușescu și care a dezvăluit tot felul de secrete ale acestora începând cu mijlocul anilor ’80, după ce a obținut azil politic în SUA.

El povestește că și această idee cu decretul a venit tot de la Elena Ceaușescu, această „Lady Macbeth a Transilvaniei” care se visa mai degrabă regină peste un popor sărac și nărod, în opinia ei, decât un exemplu bun de urmat.

„Când ne-am întors de la o recepţie şi o cină oferită de primarul oraşului New Orleans (SUA, n.r.), în timpul vizitei din 1978 din Statele Unite, Elena era într-o stare bună de spirit. Comandând şampania ei favorită, Cordon Rouge, a spus: «Am avut o conversaţie interesantă cu primăriţa (n.r. soţia primarului). Ştii, Nicule? Sunt oameni serioşi. Nu vor avorturi. Primăriţa a spus că este o mişcare anti-avorturi în toată Louisiana şi că Biserica Catolică joacă un rol important în ea.»”

Elena Ceaușescu a decis soarta a milioane de femei după ce s-a „consultat” bine de tot cu niște pahare cu șampanie

Elena Ceaușescu, adevăratul „artizan” al decretului care a interzis avorturile. Cum i-a venit această idee
Elena Ceaușescu se visa regină peste 40 de milioane de români, odată cu decretul anti-avorturi

Pacepa povestește că sinistra soție a dictatorului începea să viseze idei mărețe, dar să-și arate adevăratul caracter atunci când începea să bea. Și nu ținea deloc la băutură, pentru că acesta ajungea să gândească mai profund decât ea:

„Golindu-şi paharul dintr-o înghiţitură, a continuat: «Biserică sau nu, ţi-am spus de multe ori, Nicule, că ar trebui să semnezi un decret prezidenţial prin care să interzici avorturile în România şi să obligi fiecare familie să aibă cel puţin patru copii». Elena a cerut un alt pahar cu şampanie, pe care l-a golit înainte de a continua: «Toată lumea este de acord că tu eşti cel mai mare om de stat şi economist contemporan. Chiar şi primarul, care s-a întâlnit cu tine pentru prima dată în seara aceasta, a spus că eşti un vizionar, o personalitate care va dăinui peste secole. Un om ca tine, Nicule, se naşte o dată la 500 de ani.»

Elena a luat un alt pahar de şampanie: «Cum te simţi, să fii aşa măreţ, aşa de important, şi totuşi să fii capul unei aşa mici ţări? Numai Albania este mai mică decât ţara noastră. Dacă dăm un astfel de decret, în mai puţin de zece ani, România va creşte la aproape 40 de milioane de oameni. Va fi cu totul diferit atunci», a concluzionat ea. «Femeie, fii serioasă, mai taci», a răspuns Ceauşescu, râzând, dar simţindu-se flatat”, relata Ion Mihai Pacepa, potrivit documentelor păstrate de CIA, din 17 decembrie 1985.

Zoia Ceaușescu era total împotriva legii care a interzis avorturile, dar nu ea avea putere de decizie

Fiica Elenei Ceaușescu a ajuns aproape să o urască pe mama sa atunci când Zoia a devenit adult. Cu toate că o depășea în toate privințele pe mama sa, mai ales la nivel de educație, a fost nevoită să se lase jucată pe degete după bunul plac al primei doamne a României Socialiste. Tot Pacepa povestește o întâmplare despre ea, legată de acest decret:

„În vara anului 1977, Elena m-a trimis la Paris pentru două săptămâni cu fiica ei, Zoia, pentru a-i aranja acesteia o întâlnire «accidentală» cu un bărbat pe care ea îl selectase să devină viitorul soţ al Zoiei. Matematician pasionat, Zoia e un dizident autentic, luptând împotriva cultului personalităţii tatălui său şi regimului de teroare al mamei sale. Într-o seară, când ne aflam într-un club de noapte din Montmartre, Zoia a răbufnit, înţelegând ce se petrece: «Nu vreau ca soţul meu să fie ales de altcineva decât de mine, nu vreau să îmi petrec toată viaţa doar făcând copii. Vreau să îmi hotărăsc eu viaţa, nu reguli sau legi ridicole. Dacă o mai aud pe harpie încercând încă o dată să îl facă pe tata să semneze legea împotriva avorturilor îi crăp capul. Nu ştie să facă altceva decât să se viseze regină peste 40 de milioane de idioţi»”, scria Pacepa, în manuscrisul din 1985.

Află mai multe despre relația Zoiei și mama sa de aici.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe