Electric Castle 2019 | Tot ce trebuie să știi despre festivalul de la Castelul Banffy

Alexandru Ioanid 17.07.2019, 10:44
Electric Castle 2019 | Tot ce trebuie să știi despre festivalul de la Castelul Banffy

Miercuri, 17 iulie, se dă startul festivalului Electric Castle. Evenimentul a ajuns deja la cea de-a șaptea ediție și are loc, în fiecare an, pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida, județul Cluj.

Sute de mii de persoane sunt așteptate la cea de-a șaptea ediție a festivalului Electric Castle de pe domeniul Castelului Banffy din județul Cluj. Trupe mari vor urca pe scena amplasată în Bonțida, alături de artiști români.

Cele mai așteptate momente sunt concertele trupelor care sunt cap de afiș anul acesta: Limp Bizkit, Florence + The Machine, Bring Me the Horizon şi Thirty Seconds to Mars.

Biletele și abonamentele sunt încă disponibile pe site-ul oficial al festivalului.

Electric Castle 2019 | Programul complet al festivalului

Electric Castle 2019 debutează miercuri, 17 iulie. În prima zi, vor urca pe scenă trupe românești și DJ-i străini precum Jurjak, Charlie și Gryffin. Ei vor mixa sau vor cânta pe cele nouă scene amplasate pe domeniul din Bonțida.

Show-urile la scena principală încep joi.

Joi, 18 iulie, vor urca pe scenă, între alții,  Alternosfera, Gangs of Youth, Chvrches, Limp Bizkit şi Zeds Dead. Ziua de vineri îi aduce pe cei de la CTC, Dub Pistols, The Vaccines, Florence + The Machine şi Sigma, iar pe celelalte scene, între alţii, trupele româneşti The Mono Jacks şi Moonlight Breakfast.

Loredana, Dillon şi Nils Frahm deschid sâmbătă concertele pe scena principală, unde programul va continua cu Bring Me The Horizon şi Subcarpaţi, potrivit News.ro.

În ultima zi, duminică, pe scena principală vor urca Şuie Paparude, Lucky Chops, Metric şi Thirty Seconds to Mars.

Cum ajungi la Electric Castle

Organizatorii susțin că există autobuze care vor circula non-stop, care pleacă de la Sala Sporturilor Horia Demian  și Iulius Mall din Cluj. La întoarcere, autobuzele te vor lăsa în Piața Mărăști sau în apropierea Sălii Sporturilor.

Ultimul autobuz va pleca din Bonțida luni, la ora 13:00. Biletele pot fi cumpărate online de AICI.

De asemenea, la Bonțida pe domeniul Castelului Bannfy poți ajunge și cu trenul. Garniturile pleacă din Gara din Cluj și vor opri și în Bonțida. Programul trenurilor e de găsit AICI.

Dacă mergi cu mașina, atunci organizatorii îți pun la dispoziție și traseul pe care trebuie să-l urmezi.

1. Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – E576 – Bontida
2. Cluj-Napoca – Cluj Airport – E576 – Bontida
3. Cluj-Napoca – Cluj Airport – Apahida – E576 – Bontida

 

Electric Castle îi transformă pe localnici în hotelieri de ocazie

Cine nu și-a găsit cazare în Cluj sau în apropiere de Bonțida se poate caza chiar în casele localnicilor sau în curtea acestora, la cort. Localnicii au simțit momentul și, în fiecare an, au căutat să investească în amenajări interioare.

“Aici vor fi corturile, la umbră, la copaci…acolo la soare maşinile. Toată casa va fi transformată în pensiune”, spune una dintre localnice pentru Pro Tv.

Un alt proprietar susține că a investit câteva zeci de mii de lei pentru că știe că festivalul va deveni tradiție și își poate recupera investiția în fiecare an.

“Intrăm într-o cameră pe care am amenajat-o pentru grupuri. Au cameră, au baie, apa caldă. Tot ce facem investim şi aproape că nu ne mai rămâne nimic. Ne-am împrumutat am făcut, după ne-am plătit datoriile şi uite aşa ne-am dezvoltat. Fiind şi castelul Banffy aici, vin mulţi turişti am considerat că este nevoie de o pensiune. Pentru la anul sigur vor fi cazaţi şi la noi turişti”

Electric Castle a repus pe harta obiectivelor turistice și Castelul Banffy, cel care a fost renovat de-a lungul anilor și a ajuns să găzduiască și alte evenimente în afara festivalului care l-a readus în atenția publică.

“E un proces foarte greoi, foarte îndelungat şi costisitor. Dar se văd progrese, s-a lucrat foarte mult la structura castelului, în prima ediţie castelul nu avea acoperiş, acum are acoperiş”
Andi Vanca, director de comunicare Electric Castle

250.000 de persoane sunt așteptate la ediția din acest an a festivalului Electric Castle. În total, pe toate scenele ridicate pe domeniul din Bonțida, vor urca 250 de artiști români și internaționali.

Urmăriți Impact.ro și pe