El să fie înlocuitorul lui Vladimir Putin? Cine este bărbatul care a apărut alături de liderul rus în ultima perioadă

Badea Violeta 11.05.2022, 12:13
El să fie înlocuitorul lui Vladimir Putin? Cine este bărbatul care a apărut alături de liderul rus în ultima perioadă

După Parada Victoriei, o conversație între Vladimir Putin și un bărbat necunoscut a ajuns sub ochii camerelor de luat vederi. Între timp, s-a aflat identitatea acestuia. Despre cine este vorba veți afla în rândurile următoare. Internauții a început deja să speculeze că acesta ar putea fi viitorul succesor al liderului de la Kremlin.

Cine ar putea fi succesorul lui Vladimir Putin

După ce Vladimir Putin a fost surprins luni, 9 mai, vorbind cu un bărbat în timpul festivităților prilejuite de Ziua Victoriei de la Moscova, pe rețelele sociale au început să circule zvonuri potrivit cărora bărbatul ar fi fost desemnat drept succesor al președintelui rus.

Între timp, presa internațională a dezvăluit identitatea acestuia. Se pare că este vorba despre Dmitri Kovalev, în vârstă de 36 de ani, un angajat al administrației prezidențiale.

Igor Sushko, un pilot de curse ucrainean, este cel care a distribuit pe Twitter un clip în care apare Vladimir Putin vorbind cu bărbatul. În tweet se precizează numele și funcția acestuia, dar se specifică și faptul că informațiile nu au fost confirmate. Tot în acea postare, se arată că Dmitri Kovalev ar fi fost ales pentru a-l înlocui pe Vladimir Putin.

Alte zvonuri conform cărora liderul de la Kremlin, în vârstă de 69 de ani, suferă de un fel de afecțiune pe fondul tensiunilor războiului dintre Rusia și Ucraina au făcut ca aceste speculații să pară și mai plauzibile.

„Dmitri Kovalev merge pe lângă Putin, are 36 de ani şi este şeful unuia dintre departamentele Administraţiei Prezidenţiale”.

„Pe pagina de Telegram a lui Kovalev sunt o mulţime de fotografii de la hochei. Este posibil să-l fi întâlnit pe Putin la hochei, sport iubit de liderul de la Kremlin”, notează Baza.

Putin ar putea rămâne la putere până în 2036

În ultimii ani, președintele rus și-a exprimat de mai multe ori gândurile cu privire la potențialul său succesor, deși nu a indicat niciodată când ar putea renunța la candidatura pentru realegere.

Vladimir Putin a preluat pentru prima dată această funcție în anul 1999, după ce președintele Boris Elțîn a demisionat și l-a numit președinte interimar.

Actualul lider de la Kremlin a fost ales în această funcție în 2000 și apoi reales în 2004, dar a trebuit să demisioneze în 2008 din cauza limitei de mandate.

În timp ce succesorul său de atunci, Dmitri Medvedev, a fost președinte, Putin a ocupat funcția de prim-ministru până în 2012, când a fost reales președinte. El a rămas la putere și în 2018 și va putea fi reales din nou în 2024, dacă va alege să candideze.

Anul trecut, Vladimir Putin a semnat o lege care îi va permite să rămână la putere până în 2036, dacă va decide să mai candideze pentru încă două mandate de șase ani, conform The Guardian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...