El ar putea fi noul președinte al României. Are șanse mari să-i ia locul lui Klaus Iohannis

Beatrice Dumitru, Mihai Ianoși 24.02.2023, 21:43
El ar putea fi noul președinte al României. Are șanse mari să-i ia locul lui Klaus Iohannis

2024 se anunţă foarte important pentru viitorul României, în condițiile în care vor avea loc alegeri locale, parlamentare și prezidențiale în același an. Cum Klaus Iohannis, actualul preşedinte al României, nu mai are voie să candideze, altcineva va trebui să-i ia locul. Iar printre cei care ar putea candida se află și un politician extrem de cunoscut.

Cine ar putea fi președintele României după Klaus Iohannis

Alegerile prezidenţiale din 2024 ar urma să aibă loc spre sfârşitul anului respectiv, mai exact în luna noiembrie sau chiar în decembrie a anului viitor. După ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 şi din 2019, Klaus Iohannis nu mai are dreptul să candideze şi la alegerile prezidenţiale din 2024 și altcineva va trebui să-i ia locul.

În cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024 ar putea intra și un politician foarte cunoscut, al cărui nume a fost avansat de multe ori ca fiind o variantă pentru Cotroceni, mai ales că a fost și premier după demisia lui Victor Ponta din fruntea Executivului, în 2015. Cel care ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis este Dacian Cioloș, care a declarat, vineri, că nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcția de șef de stat.

El ar putea fi noul președinte al României. Are șanse mari să-i ia locul lui Klaus Iohannis
Dacian Cioloș ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024.

Nu exclud candidatura, doar că asta e o decizie pe care o să o iau şi împreună cu colegii, şi în funcţie de care va fi starea de spirit, să vedem care va fi profilul președintelui pe care oamenii îl vor aştepta în 2024. Ştim foarte bine că nu am nevoie de o candidatură din asta ca să îmi crească notorietatea, să fiu vizibil. Dacă aş candida, voi lua în serios această candidatură şi voi lua în serios şi aşteptările oamenilor”, a declarat Dacian Cioloş la o conferinţe de presă susţinută la Iaşi,

Dacian Cioloș, despre candidatura la șefia partidului

Dacian Cioloș, fondatorul partidului REPER, a explicat că o candidatură la preşedinţie nu poate fi doar o ambiţie personală a unui politician, ci trebuie să răspundă la o nevoie, la o aşteptare. De asemenea, a mai a menţionat că nu intenţionează să candideze la „şefia” partidului nou înfiinţat.

E clar că vom avea candidaţi, dar în ce fel vom merge, la care alegeri vom merge singuri, la care în parteneriat, asta o va decide partidul. M-am implicat mai puţin în conducerea executivă. Nu voi candida la şefia partidului”, a mai spus Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş s-a aflat vineri la Iaşi, în urma unei serii de vizite efectuate la proiecte din județele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ, în cadrul Caravanei România Europeană, pșroiect despre care a spus că este o modalitate prin care vrea să fiu conectat la realitățile de pe teren, să poată să discute cu oamenii și să le explice deciziile care se iau în Parlamentul European.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...