Editorial. De la Steve Jobs la Eugen Nicolicea

Dan Mlădinoiu 13.09.2020, 13:47
Editorial. De la Steve Jobs la Eugen Nicolicea

Un material din Adevărul, datat decembrie 2018, avea drept titlu: “PSD cere majorarea pensiilor speciale ale foștilor parlamentari”. Inițiatorii proiectului compuneau tridentul oprobriului public, Florin Iordache, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea. Chiar dacă săvârșesc o blasfemie în sfânta duminică, alăturând Everestul de Groapa Marianelor, mă încumet să purced la următoarea paralelă.

 ”Fă greșeli și învață din ele! Perfecțiunea nu vine peste noapte”

Californianul Steve Jobs, care s-a oprit din viață la doar 56 de ani, cunoscut de o întreagă planetă grație unei reputații de pionier al unor înfăptuiri științifice menite să împingă omenirea către progres, a vorbit în timpul vieții sale puțin, manierat și la obiect, lăsând faptele să îl explice. Considerat ca unul dintre cele mai influente personaje atât din industria calculatoarelor, cât și din cea a divertismentului, Steve Jobs a contribuit la formarea mitului real al întreprinzătorului inteligent din Silicon Valley.

Munca sa de dezvoltare a produselor funcționale și elegante i-au conferit o reputație la care mulți admiratori fac referință. Cofondator și CEO al firmei Apple Computer, creator al substantivele proprii, Macintosch, iPod, iMac, iPhone, iPad = 8,3 miliarde dolari = Steve Jobs. Premiat cu nenumărate distincții, de la National Medal of Technology, până la Premii Grammy.

Iată o spicuire din rarele sale spuse: “Cunoaște-te și fii tu insuți! Ești unic.”. ”Fă greșeli și învață din ele! Perfecțiunea nu vine peste noapte”, “Fă greșeli, recunoaște asta, învață din ele și mergi mai departe!”, “Creează-ți propria realitate! Trăiește viața care îți place. Dacă nu ești mulțumit unde ești, ce faci, cine ești sau cu cine ești, schimbă toate astea! Nimic nu e bătut în cuie. Ia atitudine și fă ceva diferit!”. “Nu face ceva bun și atât. Nu te satisface cu asta. Lasă-ți ușa minții deschisă mereu!”.

Categoric remarcabil! Cam astfel gândea tatăl primului calculator de mici dimensiuni, cu interfață grafică pentru utilizator.

Nicolicea, “un revoluționar doar în acte, politician agresiv”

Cu totul alte repere de navigare pe râul vieții are deținătorul de șapte mandate de parlamentar, Eugen Nicolicea. Pentru că sunt un adept al discreției oportune, trec cu vederea mențiunea ziarului Adevărul din 19 dec. 2017 semnată de către reputatul jurnalist, Liviu Avram: “Secretul lui Nicolicea – a făcut Dreptul la Spiru Haret, forma Învățământ la Distanță. A rămas repetent la prima facultate”. De menționat că s-a înscris la Spiru Haret în floarea vârstei, la 52 de ani!  Același organ de presă îl descria în numărul  său din 17 apr.2017, ca fiind “un revoluționar doar în acte, politician agresiv”. Adaug, îndemnizația lunară aferentă de 500 euro nu e chiar o bagatelă.

În 2018, Gândul își informa cititorii despre insulta lui Nicolicea adresată jurnaliștilor: “Aveți toate dotările, dar stați tolăniți ca la autogară”. În 1994, gazetarii de la Cotidianul i-au făcut un sumbru portret: “Eugen Nicolicea este, în ultimul timp, gunoierul partidului de guvernământ. Când trebuie spuse lucruri care pe orice deputat l-ar umple de rușine, este scos la rampă Eugen Nicolicea.” Multidemnitarul mai are în reprobabilu-i palmares jigniri aduse colegilor din Opoziție, dări afară din platoul emisiunii “Realitatea te privește” și din studioul Digi 24, după ce a emis cuvinte suburbane către Moise Guran.

Eugen Nicolicea, alături de Liviu Dragnea
Eugen Nicolicea, alături de Liviu Dragnea

Atunci când a fost nominalizat de către actualul pușcăriaș, Dragnea, să preia portofoliul Justiției, Ludovic Orban afirma, potrivit News.ro: “În privința propunerii lui Nicolicea, o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetățean român și este clar de ce Dragnea îl propune, cu misiunea de a emite ordonanța privind grațierea și amnistia.”

Ar mai fi de amintit că Eugen Nicolicea a fost unul dintre cei mai înverșunați susținători ai expulzării regelui Mihai I, propunând de la tribuna Parlamentului ca fostul monarh să fie declarat persona non grata pe teritoriul României. Mai mult, a cerut ridicarea imunității pentru doi parlamentari ai Opoziției de atunci, Dinu Patriciu și Ticu Dumitrescu, pentru că l-au întâmpinat pe rege pe pista Aeroportului Otopeni. Se întâmpla în 1994.

De-a lungul timpului s-a “remarcat” prin limbaj vulgar și atitudine agresivă la adresa presei.

Este clar că jumătate din răul făcut pe această lume este din cauza oamenilor care vor să se simtă importanți. Majoritatea lor sunt un produs al comunismului. Cel ce a colectivizat mediocriatea și ale cărui tentacule sunt: mitocănia, arivismul, infatuarea, ipocrizia, servilismul, lașitatea etc. Să gândești e dificil. De aceea, mulți, foarte mulți judecă. Prost, rar și ca aflare-n treabă sau aiurea-n tramvai.

Singurele puncte comune între Steve Jobs și Eugen Nicolicea sunt acelea ale înregimentării politice. Dacă pentru primul Partidul Democrat n-a fost decât un simbolic breloc, pentru celălalt, PDSR, UNPR și PSD au însemnat totul în viața lui. A doua similitudine este aceea că ambii s-au jucat cu electricitatea. La ce nivele, e lesne de înțeles. Unul schimba lumea, altul becurile arse.

Urmăriți Impact.ro și pe