Edi Iordănescu, tentat să renunțe la echipa națională? „Sunt pregătit de orice scenariu”. Ce le-a transmis lui Gigi Becali și Mihai Rotaru

Sorin Barbu 13.07.2022, 14:24
Edi Iordănescu, tentat să renunțe la echipa națională? „Sunt pregătit de orice scenariu”. Ce le-a transmis lui Gigi Becali și Mihai Rotaru

Edi Iordănescu este sub mare presiune la echipa națională. A câștigat un meci din șase, iar echipa condusă de el ocupă ultimul loc în Liga Națiunilor. Selecționerul a spus la finalul partidelor din luna iunie că va decide, după o discuție cu oficialii din Federația Română de Fotbal, dacă rămâne pe banca primei reprezentative. Nu a plecat, dar acum transmite un mesaj care poate fi interpretat.

Edi Iordănescu, un nou mesaj care o să-l supere pe Gigi Becali

Edi Iordănescu a fost alesul oficialilor din Federația Română de Fotbal, după ce au eșuat negocierile cu Laszlo Boloni. Bilanțul său este foarte rău. A câștigat un singur meci în Liga Națiunilor și se află pe ultimul loc în grupă. În contract are o clauză prin care poate fi dat afară dacă nu termină această campanie pe unul dintre primele două locuri.

„Sunt pregătit pentru orice scenariu. Inclusiv să îmi asum singur responsabilitatea pentru ce înseamnă echipa națională, dar și pentru fotbalul românesc. Pentru a reuși trebuie să ne schimbăm gândirea și să ne respectăm mult mai mult.

Doar lucrând împreună, atât Federația, cât și cluburile, putem schimba ceva și să ajutăm la dezvoltarea fotbalului românesc. Să nu uităm că, în final, eu am jucătorii câteva zile și încerc, in acele zile, să repar tot ce e rău de ani de zile.

Echipa națională ar trebui să fie oglinda fotbalului românesc. Hai să ne uităm fiecare la ce facem. Cu toții ar trebui să contribuim și să vedem dacă facem ce trebuie. De criticat e ușor”, susține Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale
Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale

Nu este prima oară când selecționerul a transmis că este „gata să-și asume responsabilitatea”, iar Gigi Becali l-a criticat pentru aceste vorbe și i-a transmis că ar trebui să demisioneze.

„Eu am mare încredere în jucători și în faptul că avem marjă de creștere. Nu putem duce ritm de patru meciuri în 11 zile și s-a văzut. Am pierdut lupta fizică în toate meciurile. Avem toate datele, lucrurile sunt clare. Cu Finlanda am reușit să compensăm altfel”, a dezvăluit selecționerul pentru as.ro.

Edi Iordănescu le-a răspuns și lui Gigi Becali și Mihai Rotaru. Cei doi patroni l-au criticat pentru că nu i-a folosit mai multe pe jucătorii de la FCSB și CS Universitatea Craiova. „Eu decid, eu răspund. Punct! Restul să comenteze fiecare ce dorește”, a transmis antrenorul.

Următoarele partide ale naționalei României sunt programate pe 23 sepembrie, în Finlanda, și pe 26 septembrie, pe teren propriu, cu Bosnia-Herțegovina, ultimele două confruntări din Liga Națiunilor.

Urmăriți Impact.ro și pe