VIDEO

Edi Iordănescu, dezvăluiri despre situația de la echipa națională. „Patru jucători au vrut să se retragă”

Sorin Barbu 15.06.2022, 09:25
Edi Iordănescu, dezvăluiri despre situația de la echipa națională. „Patru jucători au vrut să se retragă”

Echipa națională a României trece printr-o perioadă foarte grea. A pierdut trei din cele patru meciuri din Liga Națiunilor și se află pe ultimul loc în grupă. Fanii i-au cerut demisia lui Edi Iordănescu. Selecționerul a recunoscut că ia în calcul o plecare de la prima reprezentativă, dar a dezvăluit și care sunt greutățile cu care s-a confruntat. A dat chiar un exemplu: patru jucători intenționau să se retragă de la prima reprezentativă.

Edi Iordănescu, explicații după înfrângerea din meciul cu Muntenegru

(România – Muntenegru 0-3). Echipa națională a României s-a făcut din nou de râs. Mugosa a înscris trei goluri și a pus umărul la succesul oaspeților, în fața unei echipe aflate într-o totală debandadă. Fanii i-au cerut lui Edi Iordănescu să plece de pe banca „tricolorilor”, iar selecționerul a dat de înțeles că ia în calcul și această variantă.

La conferința de presă a încercat să explice ce se întâmplă la echipa națională și a dezvăluit că a găsit foarte multe probleme.

„Voi avea discuţii private cu jucătorii în următoarea perioadă. În momentul în care am semnat contractul cu federaţia au fost patru jucători care intenţionau să se retragă. Unul dintre ei era Toşca, trageţi concluziile care se pot trage, este trist. Dar totuşi este echipa naţională şi deciziile trebuie să fie pentru viitor.

Dacă aş ști că avem timpul necesar pentru a putea să construim… eu calea o ştiu, etapele le ştiu, ştiu ce avem de făcut, ştiu ce decizii ar trebui luate, unele dure, dar nu avem decât să vedem în ce fel se poate merge înainte. Pentru că tot vorbim de moment zero, dar niciodată nu s-au luat deciziile şi măsurile aşa cum ar fi trebuit să se ia”, a declarat Iordănescu în conferinţa de presă de după meciul cu Muntenegru.

Iordănescu nu a dat numele celor patru jucători care nu mai voiau la națională. Unul dintre ei este Alin Toșca, care s-a și retras. Vlad Chiricheș și Alexandru Maxim sunt alți doi jucători care s-au gândit să refuze convocările.

Edi Iordănescu a fost întrebat la conferința de presă și dacă și-a dat seama care sunt jucătorii pe care nu îi va mai chema la lotul național pentru acțiunile din luna septembrie.

„Evaluare la cald nu voi face niciodată. O să vedem în perioada următoare, după ce vom face o analiză mai complexă. Sunt şi foarte mulţi jucători tineri pe care i-aţi văzut pe teren, au fost şi doi debutanţi. Eu mi-am asumat lucrul acesta, nu am pus pe primul loc interesul meu de moment sau viitorul meu, am pus echipa naţională. A debutat Ştefănescu, a deputat şi Păun”, a mai afirmat selecționerul.

Programul Grupei 3B din Liga Națiunilor:

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2
ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Urmăriți Impact.ro și pe