VIDEO

Edi Iordănescu nu se gândește să-și dea demisia de la echipa națională. „Sunt dispus să caut soluţii şi în cea mai adâncă groapă”

Sorin Barbu 10.06.2022, 14:14
Edi Iordănescu nu se gândește să-și dea demisia de la echipa națională. „Sunt dispus să caut soluţii şi în cea mai adâncă groapă”

Edi Iordănescu are cel mai slab start la echipa națională din istoria fotbalului românesc. A pierdut trei din cele patru meciuri, iar Cornel Dinu i-a sugerat să-și dea demisia. Selecționerul a făcut o analiză, înaintea meciului Finlanda din Liga Națiunilor, dar a transmis și că nu are de gând să renunțe la contractul cu Federația Română de Fotbal.

Edi Iordănescu este decis să nu-și dea demisia de la echipa națională

Edi Iordănescu a fost adus la națională după ce Federația Română de Fotbal a negociat cu Gheorghe Hagi și Dan Petrescu, iar Loți Boloni a refuzat contractul după ce a văzut condițiile. Mandatul actualului selecționer nu este deloc grozav: a pierdut de trei ori și a reușit un singur rezultat de egalitate. Este cel mai slab început din istoria de o sută de ani a primei reprezentative. Edi Iordănescu poate fi demis dacă nu termină grupa din Liga Națiunilor pe unul dintre primele două locuri.

„Am datoria să mă gândesc la perspectivă, dacă am fi chemat jucători de 36 de ani, ne-ar fi ajutat acum, dar nu pe viitor când vor avea 40 de ani. Dacă mă interesa momentul sau contractul meu, dar m-am gândit în perspectivă. Îi aduceam, ne bazam pe două acţiuni şi îi dădeam deoparte. Nu era corect nici pentru ei. Construiam ceva, dar practic nu mai puteam miza pe ei.

Dacă apelam la jucători de 38 de ani, spuneam cum construim cu asemenea jucători campania pentru Euro 2024, acela fiind obiectivul. Dacă am acceptat acea clauză spune că am încredere. În rest, îmi asum orice, tragem linie şi vedem. Sunt conştient că acea clauză poate să îmi schimbe viitorul. Sunt tânăr şi o pot lua de la capăt”, a declarat selecționerul, la conferința de presă la care a participat și Darius Olaru.

Cu Edi Iordănescu pe bancă, naționala este ultima în grupa din Liga Națiunilor. Selecționerul este decis să nu renunțe deși echipa a pierdut primele două partide din această competiție, iar el nu a înregistrat niciun succes în această calitate.

„Sunt afectat, dar nu dezarmat. Am încredere, lucrurile astea mă motivează şi îmi dau putere. Am vorbit cu jucătorii şi le-am spus că dacă lipseşte ceva, sunt dispus să caut soluţii şi în cea mai adâncă groapă. Nu vreau să fac promisiuni, dar multe din întrebările de azi le veţi adresa şi următorului selecţioner”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul conferinţei de presă a meciului cu Finlanda.

Program România în Liga Naţiunilor 2022/2023

În Liga Naţiunilor, programul României mai cuprinde două meciuri în luna iunie şi două în septembrie. După aceste confruntări, oficialii FRF vor trage linie şi vor decide dacă echipa naţională va continua cu acelaşi selecţioner.

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 16:00
ROMÂNIA – Finlanda 21:45.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Urmăriți Impact.ro și pe