Edi Iordănescu, „meditat” de antrenorul de la Real Madrid. „Am avut șansa de a fi implicat”

Gabriel Peneș 05.09.2022, 13:43
Edi Iordănescu, „meditat” de antrenorul de la Real Madrid. „Am avut șansa de a fi implicat”

Edi Iordănescu, „meditat” de antrenorul de la Real Madrid. Selecționerul naționalei României se pregătește de cele două partide decisive din septembrie, din Liga Națiunilor, contra Finlandei și Bosniei. Până atunci, săptămâna trecută, tehnicianul de 44 de ani a beneficiat de un stagiu de pregătire cu italianul Carlo Ancelotti, unul dintre cei mai titrați antrenori ai lumii, omul care ocupă banca tehnică de la Real Madrid.

Edi Iordănescu, „meditat” de antrenorul de la Real Madrid

Edi Iordănescu, „meditat” de antrenorul de la Real Madrid. După ce a anunțat lista stranierilor convocați la naționala României pentru partidele cu Finlanda și Bosnia, tehnicianul de 44 de ani a beneficiat de un stagiu de pregătire de câteva zile cu Carlo Ancelloti (63 de ani), omul care deține 4 Ligi ale Campionilor ca antrenor și 2 ca jucător. Și singurul tehnician care a câștigat titlul în toate cele cinci cele mai puternice campionate din Europa.

Locul în care Iordănescu jr. a fost învățăcelul maestrului Ancelotti a fost Valdebebas, uriașa bază de pregătire a celebrului Real Madrid, scrie Playsport. Reinventată în 2005 cu peste 100 de milioane de euro. Aici sunt academia clubului, La Fabrica, dar și cocheta arenă “Alfredo Di Stefano” unde joacă Real Madrid Castilla, formația secundă.

Jurnaliștii Playsport au realizat un reportaj cu Edi Iordănescu chiar în timpul zilelor petrecute la Madrid, alături de faimosul antrenor italian. Vizita de lucru a fost facilitată în urma contactelor cu Emilio Butragueno, fostul star al fotbalului spaniol din managementul clubului, și Carlo Ancelotti, pe care și Anghel Iordănescu îl vizita, în 2015, aici.

Edi Iordănescu, „meditat” de antrenorul de la Real Madrid. „Am avut șansa de a fi implicat”
Edi Iordănescu, alături de maestrul Carlo Ancelotti, antrenorul celor de la Real Madrid, singurul tehnician care a câștigat 4 trofee Champions League

„Am avut șansa de a fi implicat”

Ancelloti era fundaș în marea echipă a Milanului lui Berlusconi când italienii au spulberat-o pe Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni, în 1989, cu 4-0. Dar cum era să te opui uriașei triplete olandeze a „diavolului milanez” de la acea vreme, Van Basten – Gullit – Rijkaard, cu toții aflați în vârful formei lor, cu legendarul Arrigo Sachi pe bancă?

Număr 11 în acea partidă memorabilă chiar și în înfrângerea roș-albaștrilor, Ancelotti l-a primit cu brațele deschise pe fiul celui care era antrenorul Stelei în acea finală de pomină jucată pe Camp Nou din Barcelona. Astfel, Edi Iordănescu a putut participa la sesiunile de antrenament ale „galacticilor”, la ședințele cu staff-ul, la analiza ultimelor partide din campionat.

„Firește, nu pot împărtăși public foarte mult din această experiență, dar am fost în tot ceea ce înseamnă laboratul muncii de aici. Iar asta spune totul! Cred eu că ar fi prea puțin să rezum drept constructiv setul de elemente pe care le-am descoperit sau aprofundat. Te dezvolți ca antrenor! Pentru că am avut șansa de a fi implicat, pas cu pas, în tot ce ține de pregătirea echipei și a unei partide. De la construcția antrenamentului, metodică, abordarea grupului și analiza adversarului, până spre cele mai mici de detalii, esențiale!”, a declarat Iordănescu în exclusivitate pentru playsport.ro.

Mai mult, don Carlos a avut discuții lungi cu selecționerul României, inclusiv despre naționala tricoloră.

„Am discutat și despre echipa națională, bineînțeles. Și sunt recunoscător pentru considerațiile cu care Carlo Ancelotti m-a ajutat. Cunoștea deja lucruri despre situația de ansamblu, atât a stranierilor noștri, cât și a echipei naționale în context competițional. Noi ne aflăm în fața unui restart necesar pentru obiectivul EURO 2024, iar ampla experiență la nivel maxim pe care el o are îmi poate fi de mare ajutor”, a explicat Iordănescu, potrivit sursei citate.

România va juca pe 23 și 26 septembrie ultimele două meciuri din Liga Națiunilor. Prima partidă va avea loc, în deplasare, cu Finlanda, următoarea, pe teren propriu, contra Bosniei. După 4 etape, tricolorii se află pe ultimul loc în grupă, cu doar 3 puncte și cu șanse minime de a mai ocupa una din primele două poziții ale clasamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....