Edi Iordănescu este noul selecţioner al României. Când va debuta pe banca naționalei

Stan Filon 25.01.2022, 19:37
Edi Iordănescu este noul selecţioner al României. Când va debuta pe banca naționalei

Echipa națională de fotbal are un nou antrenor! Federația Română de Fotbal a anunțat recent numirea ca selecționer a antrenorului Edward Iordănescu, fiul celebrului Anghel Iordănescu. Acesta are o misiune destul de dificilă. Potrivit înțelegerii cu FRF, Iordănescu junior trebuie să conducă echipa națională de seniori la următoarele două campanii de calificare în Liga Națiunilor și la Campionatul European din 2024.

Edi Iordănescu este noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal

Update: 

Edi Iordănescu a ținut să le mulțumească oamenilor din FRF pentru încrederea acordată, dar a ținut să le mulțumească și predecesorilor săi, Mirel Rădoi și Cosmin Contra. A recunoscut că a trecut totul în plan secund, atunci când a primit oferta de la FRF.

„Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din Federație pentru încredere. Am simțit încredere în toate discuțiile purtate. Vreau să direcționez mulțumiri și pentru Mirel și staff-ul lui, dar și pentru Cosmin Contra și staff-ul lui. Au lăsat în urmă lucruri foarte bune. Munca lor a fost una bună, cunoscându-i pe amândoi. Au construit un mediu bun pentru performanță. Au promovat jucători tineri și foarte tineri.

Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de entuziasm. Când reprezinți România, înseamnă o responsabilitate foarte mare. Am încredere că putem, toți, împreună, să construim o echipă care să ne facă mândri. Când au apărut aceste discuții, am pus totul pe planul secund!”, a spus Edi Iordănescu.

Tehnicianul Edi Iordănescu calcă astfel pe urmele tatălui său, Anghel Iordănescu, antrenorul care a adus cele mai mari bucurii pentru fanii tricolorilor. Cu Anghel Iordănescu pe banca tehnică, naționala de fotbal a României a înregistrat cele mai mari performanțe ale României pe plan internațional, în anii 90.

Înainte de a fi numit selecționer al României, Edi Iordănescu și-a făcut deja un renume și el în fotbalul autohton. A antrenat echipe de la toate nivelele din România, începând cu Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş, iar ultimul contract l-a avut cu FCSB.

Edi Iordanescu este noul selectioner al echipei nationale de fotbal
Edi Iordanescu este noul selectioner al echipei nationale de fotbal

Va debuta cu două meciuri amicale

Edi Iordănescu va debuta pe banca tehnică a naționalei de fotbal cu două meciuri amicale în luna martie, pe 25 martie, pe Stadionul Steaua, cu naţionala Greciei, și pe 29 martie, în deplasare cu Israel.

Vom reveni cu amănunte!

Urmăriți Impact.ro și pe