Edi Iordănescu, discurs ciudat după ce România a pierdut și meciul cu Bosnia și Herțegovina. „Am avut puțin ghinion și lipsă de inspirație”. Ce s-a întâmplat cu Denis Alibec

Sorin Barbu 08.06.2022, 00:53
Edi Iordănescu, discurs ciudat după ce România a pierdut și meciul cu Bosnia și Herțegovina. „Am avut puțin ghinion și lipsă de inspirație”. Ce s-a întâmplat cu Denis Alibec

Edi Iordănescu nu găsește drumul spre victorie! A pierdut duelul cu Bosnia și Herțegovina cu 1-0 la doar 72 de ore după dezastrul din Muntenegru. Selecționerul a încercat să transmită mesaje pozitive la interviurile de la finalul partidei și a spus că este mulțumit de prestația jucătorilor. Echipa României se află pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor.

Echipa națională pierde din nou, Edi Iordănescu, discurs pozitiv

Naționala României traversează o perioadă îngrozitoare. Edi Iordănescu nu a găsit drumul spre victorie nici în duelul cu Bosnia și Herțegovina și este primul selecționer din istorie care a obținut doar un egal în primele patru partide.

„Poate am avut puțin ghinion și lipsă de inspirație. Dacă marcam primii, cred că discutam altfel acum. Din păcate, a venit acel gol în care am gestionat greșit faza. A trebuit să reacționez și am schimbat patru jucători.

Am avut și ghinion, Alibec intră și e suspect de ruptură. Cinste lui, a alergat și într-un picior, a încercat să ne ajute. O să cred în ei necondiționat, atât timp cât există atitudine și determinare. Trebuie să facem 6 puncte în următoarele două meciuri”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei.

În duelul cu Bosnia și Herțegovina, selecționerul a făcut șapte schimbări față de meciul pierdut cu Muntenegru și a gândit și un alt sistem de joc, mult mai defensiv. Deși a avut cinci fundași pe teren, echipa noastră și-a creat mai multe ocazii în prima repriză. George Pușcaș a ratat două situații, una dintre foarte mare, după ce a trecut de portarul advers, dar mingea a fost respinsă de pe linia porții de un adversar.

„A decurs altfel jocul, în favoarea noastră. Am simțit că putem face mai mult, din păcate nu a fost așa. Regret pentru că puteam să deschidem scorul, dar ăsta e fotbalul. Nu mai avem ce face acum.

Nu sunt în măsură să spun eu care e problema. Cred că trebuie să fim o echipă și să dăm fiecare tot ce avem mai bun. Trebuie să trecem cât mai repede peste, în 3 zile avem alt meci și nu putem să mergem cu capul plecat”, a declarat George Pușcaș, la microfonul Digi Sport.

Și Andrei Burcă a avut șansă să deschidă scorul, dar mingea trimisă de el, din poziție bună, a trecut pe lângă poartă. Gazdele au dat lovitura prin Prevljak după o fază în care Cristi Manea și Florin Niță au greșit, iar naționala noastră a înregistrat a doua înfrângere în doar 72 de ore.

„Le-am spus băieților după meci că atât timp cât atitudinea e cea corectă, atunci eu sunt pregătit să-mi asum responsabilitatea pentru rezultat. Am avut altă atitudine, altă determinare, în care am avut momente bune și foarte bune. Cred că sunteți la același sentiment cu mine, meritam minim un punct. Am avut ocaziile mai mari”, a mai afirmat Iordănescu junior.

Rezultatele lui Edi Iordănescu pe banca naționalei:

România – Grecia 0-1
Israel – România 2-2
Muntenegru – România 2-0
Bosnia – România 1-0

Urmăriți Impact.ro și pe