Economistul Mircea Coșea, indignat de restricţiile impuse de autorităţile din România. “Dacă intră în carantină și cei care fac vaccin, de ce ne mai imunizăm?”

Nicu Stan, Aurora Popa 23.03.2021, 15:48
Economistul Mircea Coșea, indignat de restricţiile impuse de autorităţile din România. “Dacă intră în carantină și cei care fac vaccin, de ce ne mai imunizăm?”

Economistul Mircea Coșea, indignat de restricţiile impuse de autorităţile din România. “Dacă intră în carantină și cei care fac vaccin, de ce ne mai imunizăm?”, se întreabă analistul.

Economistul Mircea Coșea, speriat de ce se întâmplă în țară. Autoritățile nu fac nimic, iar o parte a populației s-a activat

Economistul Mircea Coșea este indignat profund de restricţiile impuse de autorităţile din România. Acesta a ajuns să se întrebe: ”dacă intră în carantină și cei care fac vaccin, de ce ne mai imunizăm?“.

Carantinarea Timișoarei a tulburat toată România. Puși să voteze, bănățenii au refuzat carantina. Degeaba, decizia a venit de la centru. Timișul rămâne în continuare în carantină, a hotărât Raed Arafat, șeful Departamentul de Urgență.

O noua carantina ar afecta mult Romania
O noua carantina ar afecta mult Romania

Florin Cîțu stăpânea situația când erau cazuri puține de coronavirus

După ce în urmă cu o lună, când erau cazuri puține, era stăpân pe situație și spunea că realitatea a fost întotdeauna mai bună decât scenariile, astăzi premierul Florin Cîțu se dă de-o parte și spune că soluțiile trebuie găsite de autoritățile locale.

Înțeleg că sunt particularități pentru fiecare zonă, dar soluțiile trebuie să vină de la cei care administrează, adică autoritățile locale”, a spus Florin Cîțu.

Lucian Bode nu înțelege de ce timișoreni au votat pentru ridicarea carantinei

Conflictul Timișoara versus București împarte și PNL-ul în două. Lucian Bode, ministrul de Interne, a spus că nu-și explică de ce timișorenii au votat pentru ridicarea carantinei.

Domnul ministru nu înțelege, cum de obicei Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului. Nu înțelege nici acum, când se uită doar la cifre”, a spus la Digi24 șeful CJ Timiș, liberalul Alin Nica.

Unele autorități ar vrea carantină totală

Unele persoane din instituțiile publice și-au arătat părerea despre instituirea carantinei. ”Dacă ar fi să facă abstracție de funcția pe care o am aș spune îmi doresc din tot sufletul o carantină națională pentru că sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă, însă, pe de altă parte, îmi doresc ca partea de economie să aibă o continuitate”, a spus Andreea Moldovan, scrtetar de Stat în ministerul Sănătății.

Acum se discută din nou despre carantină în toată țara, la scurt timp de când premierul era plin de optimism. ”Aceste scenarii se fac de luni, dar realitatea e mai bună decât scenariile. Suntem pe 3 în Europa și pe 7 în lume. Cele mai pesimiste scenarii nu se vor materializa”, spunea acum o lună Florin Cîțu.

Cum este carantina în Germania

Carantina în Germania e concepută ca fiind o problemă a statului. Trebuie să compenseze cât mai mult pierderile sectoarelor din carantină, să mențină locurile de muncă pe cât este posibil și mai ales să mențină un anumit statut al cetățeanului german”, a spus Mircea Coșea, economist.

De asemenea, economistul spune că în România nu s-a făcut mai nimic în timpul pendemiei. ”Deși noi avem unele programe interesante de întrajutorare, nu s-au pus în practică sau sunt cu foarte mari întârzieri. Noi am alocat pentru pandemie foarte puțin din PIB. Cel mai puțin din Europa. Aproape întreg bugetul se bazează pe fonduri europene, care vor veni când vor veni, nu prea repede”, a adăugat analistul.

Ce înseamnă pandemia în România

De asemenea, economistul nu vede cu ochi buni ce se întâmplă în țară, mai ales din punct de vedere social, în contextul în care o parte a populației s-a activat împotriva restricțiilor și a ceea ce înseamnă măsuri în pandemie.

Pandemia în România nu înseamnă chiar un blocaj total. Pandemia ar putea să creeze o situație și mai complicată din punct de vedere social. Ieșirile astea în stradă (…) e prima dată când începe să se activeze o anumită parte a populației. Ceea ce se întâmplă acum e grav, pentru că nu există nicio informație clară. (…) Informația e proastă, este o debandadă extraordinară”, a spus Mircea Coșea.

Urmăriți Impact.ro și pe