E oficial. Ucraina, obligată de UEFA să schimbe tricourile echipei naţionale

Nicu Stan 10.06.2021, 17:26
E oficial. Ucraina, obligată de UEFA să schimbe tricourile echipei naţionale

E oficial. Ucraina, obligată de UEFA să schimbe tricourile echipei naţionale. Ruisa s-a plâns că tricourile Ucrainei conțin harta țării cu tot cu Crimeea, care a fost anexată de ruși în anul 2014 și mesaje inadecvate.

UEFA s-a pronunțat. Ucraina trebuie să joace la Euro 2020 cu alte tricouri după ce Rusia a spus că sunt inadecvate

Este oficial. Ucraina este obligată de UEFA să schimbe tricourile echipei naţionale cu care va participa la Euro 2020.

Este scandal uriaș la EURO 2020, cu câteva zile înainte de debutul competiției. UEFA a spus pentru France Presse că Ucraina trebuie să schimbe tricourile naționalei de fotbal, după ce Rusia a depus o plângere privind mesajele ostile de pe acestea.

Ucraina trebuie sa apara cu alte tricouri la Euro 2020
Ucraina trebuie sa apara cu alte tricouri la Euro 2020

Care este motivul scandalului. Ce este desenat pe tricouri

Este vorba de tricourile pe care apar conturul Ucrainei care include peninsula Crimeea, dar și mesajul ”Glorie eroilor noștri”. Conform UEFA, mesajul este unul politic, cu alte cuvinte inadmisibil într-o competiție de sport.

Aparent, Ucrainei nu i se va impune să renunțe și la hartă. Conturul respectiv include și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014 de la Ucraina, fapt nerecunoscut și condamnat de comunitatea internațională.

Rusia a anexat Crimeea în 2014

Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014 şi o consideră parte a teritoriului ei, ceea ce nu recunoaște nimeni la nivel internaţional.

Astfel, pe partea din faţa a tricoului jucătorilor este marcat conturul Ucrainei, însă include și Crimeea, precum şi regiunile de est ale Doneţks şi Lugansk, care sunt parţial ocupate de separatiştii proruşi.

Volodimir Zelenski era mândru de tricouri

De asemenea, pe spatele tricoului este ataşat mesajul ”Glorie Ucrainei”, iar pe interior ”Glorie eroilor”.

”Noul tricou al echipei naţionale nu este ca celelalte. Ştie să şocheze. Poartă multe simboluri importante care unifică poporul ucrainean”, a scris într-o postare pe rețeaua de socializare Instagram, preşedintele Ucrianei, Volodimir Zelenski.

Amercanii erau încântați de tricourile naționalei Ucrainei

În plus, selecţionerul Ucrainei Andrei Şevcenko a declarat că nu îi pasă ce spune Rusia. De partea cealaltă, UEFA a ținut cont de dorința Rusiei și a cerut schimbarea tricourilor.

UEFA a trecut și peste încântarea americanilor și a decis să facă pe dos, să impună ca ucrainenii să joace cu alte tricouri. Ambasada SUA de la Kiev a scris pe Twitter că ”adoră noul look”, ataşând o fotografie cu tricoul Ucrainei.

Rușii spun că tricourile sunt inadecvate

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe din Rusia, Maria Zakharova, a criticat echipamentul ucrainenilor, spunând că echipa de fotbal a ”a ataşat teritoriul Ucrainei la Crimeea Rusiei”, creând ”iluzia imposibilului”. Politicianul rus Dmitry Svishchev a numit tricoul ”total inadecvat” şi a cerut ca UEFA să ia măsuri, fapt care s-a și întâmplat.

Urmăriți Impact.ro și pe