Joe Biden, avertisment clar pentru Vladimir Putin. Ce îi va spune la întâlnirea aşteptată de întreaga lume

Nicu Stan 10.06.2021, 13:55
Joe Biden, avertisment clar pentru Vladimir Putin. Ce îi va spune la întâlnirea aşteptată de întreaga lume

Joe Biden, avertisment clar pentru Vladimir Putin. Ce îi va spune la întâlnirea aşteptată de întreaga lume. Când se vor întâlni cei doi lideri mondiali, vedeți în rândurile de mai jos.

Ce îi va spune Joe Biden lui Vladimir Putin, când se vor vedea față în față. Când are loc întâlnirea

Joe Biden va lansa un avertisment clar pentru Vladimir Putin la întâlnirea care este aşteptată de întreaga omenire.

Președintele Americii, Joe Biden, a avertizat că Rusia se va confrunta cu grave consecinţe dacă se angajează în activităţi nocive. Declarația a fost făcută la sosirea președintelui american, la bordul US Air Force One, la baza aeriană britanică Mildenhall.

Joe Biden a ajuns in Marea Britanie
Joe Biden a ajuns in Marea Britanie

Joe Biden, primul lui turneu în străinătate în calitate de președinte al SUA

Președintele american a pornit în primul turneu în străinătate de la preluarea mandatului. Astfel, la finalul turneului, Joe Biden se va întâlni la Geneva cu președintele rus, Vladimir Putin, anunță BBC și Reuters.

”Particip la G7, la reuniunea ministerială NATO şi apoi mă întâlnesc cu domnul Putin pentru a-i spune ce îmi doresc ca el să ştie”, a declarat Joe Biden, în fața unei audiențe formate din aproximativ 1.000 de soldaţi şi familiile acestora la baza aeriană britanică Mildenhall.

Ce vrea Joe Biden de la Vldimir Putin

Joe Biden a spus că nu caută un conflict cu Rusia, din contră, vrea o relație stabilă și previzibilă.

”Nu căutăm un conflict cu Rusia. Vrem o relație stabilă și previzibilă, dar sunt clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod puternic și semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activități nocive”, a declarat preşedintele Biden la începutul vizitei sale de opt zile în Europa, informează Agerpres.

Joe Biden vrea refacerea legăturilor cu Rusia

Joe Biden a mai spus că este hotărât să reconstruiască legăturile transatlantice şi să refacă relaţiile cu Rusia după patru ani dificili sub conducerea fostului preşedinte republican Donald Trump. Acesta din urmă avea o politică de impunere de tarife şi retragere din tratate, fapt care a tensionat relaţiile SUA cu aliaţii săi importanţi.

Astăzi, 10 iunie, preşedintele american are în Cornwall o discuţie cu premierul britanic Boris Johnson. De asemenea, după ce va participa timp de trei zile la summit-ul G7, Joe Biden şi soţia sa, Jill, vor fi primiţi de Regina Elisabeta la Castelul Windsor.

Când are loc marea întâlnire dintre Joe Biden și Vldimir Putin

După asta, Joe Biden se va deplasa la Bruxelles pentru discuţii cu liderii NATO şi ai UE, unde se așteaptă ca agenda discuţiilor să fie dominată de Rusia, China şi eterna problema a convingerii aliaţilor NATO de a se implica mai mult la apărarea comună.

De asemenea, întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin este programată pe 16 iunie, la Geneva. Întrevederea este considerată a fi ”piatra de temelie” a călătoriei președintelui SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe