E oficial: primul român infectat cu coronavirus. A fost diagnosticat și transferat de urgență la spital

Madlen Moraru 13.02.2020, 14:11
E oficial: primul român infectat cu coronavirus. A fost diagnosticat și transferat de urgență la spital

E oficial: există primul caz al unui român infectat cu coronavirus. Anunțul oficial a fost făcut în urmă cu puțin timp, de către autoritățile din România.

E oficial: primul român infectat cu coronavirus. A fost diagnosticat și transferat de urgență la spital

Bărbatul originar din România a fost dus de urgență la spital, după ce a fost diagnosticat cu virusul ucigaș chinezesc. Mai mult, este vorba despre un român de pe o navă de croazieră care se află în carantină, în Japonia, din pricina coronavirus. Anunțul oficial a venit, joi, din partea Ministerului Afacerilor Externe.

Cetățeanul de origine română se afla pe nava de croazieră numită Diamond Princess, iar ambarcațiunea este situată în apele teritoriale japoneze. Bărbatul a fost mai apoi transferat într-o unitate medicală, unde primește tratament specializat, în condiții de izolare. Carantina declarată e absolut necesară în astfel de situații, pe plan mondial fiind declarată o criză în ceea ce privește coronavirus.

E oficial primul român infectat cu coronavirus. A fost diagnosticat și transferat de urgență la spital
Românul s-a infectat cu coronavirus după ce a fost pe un vas de croazieră din Japonia

“Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Digi24.

Pe vasul de croazieră s-au aflat 17 cetățeni români, dintre care 8 membri ai echipajului, alături de 9 pasageri. Ambasada României în Japonia a menținut legătura și cu celelalte persoane din România, care se aflau pe respectiva ambarcațiune. Nava se afla în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Evaluarea medicală în cazul pasagerilor, dar și ai membrilor din echipaj a fost în plin proces de desfășurare, dar nu au mai fost confirmate alte cazuri de coronavirus.

“Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.”, a mai anunțat MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI