Numele oficial dat coronavirusului. Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

Virusul ucigaș din China a primit un nume oficial. Cazurile de infectare cu coronavirus sunt tot mai numeroase. Din pricina rapoartelor oficiale, numele a fost schimbat și anunțul a fost făcut de curând de către reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. La începutul săptămânii, numărul victimelor îl depășea pe cel de 1000, iar criza din pricina îmbolnăvirilor trecea granițele Chinei.

Numele oficial dat coronavirusului. Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis încă de luni un avertisment în ceea ce privește cazurile de infecție cu coronavirus. A fost vorba și despre persoane care nu ar fi în China, de aceea epidemia ar putea ajunge să scape foarte repede de sub control. Este un anunț sumbru, iar din același motiv, numărul de zboruri din și înspre China au fost reduse drastic.

Numele oficial dat coronavirusului. Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este zilnic în creștere

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a spus cum se numește oficial coronavirus. Oficialul a anunțat că virusul ucigaș din China a primit denumirea de “Covid-19”. Numele este unul pe care oficialul OMS l-a și explicat, potrivit Digi24. Este una legată de „coronavirus disease that was discovered in 2019” (n.r.: „boala declanşată de coronavirus ce a fost descoperită în 2019”). Explicația oficială a venit din partea reprezentanților, în urmă cu o zi.

Mai este cunoscut și că OMS are câteva reguli când vine vorba de denumirea oficială pentru astfel de boli. Numele lor nu trebuie să includă atât zone geografice, nume de persoane, sau denumiri de animale. Sunt interzise și cele de mâncăruri sau orice referință ar putea fi adusă cuturii, fie unei industrii anume. De asemenea, numele de “corona”, a fost ales pentru coronavirus, pentru că privită la microscop este similară cu coroana Soarelui, din care ies țepi.

Virusul care a apărut în China afectează zona nasului, pe cea a gâtului, dar și sinusurile. Primele simptome raportate sunt similare cu cele de pneumonie, la care se adaugă febra foarte ridicată, dar și dificultatea foarte mare de a respira.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI